Aktualizované VIDEO+FOTO Po výbuchu v Leicesteri evakuovali celú štvrť, úrady hlásia už päť obetí

NETKY.SK • 26 Február 2018, 11:20 • 2 min
Aktualizované VIDEO+FOTO Po výbuchu v Leicesteri evakuovali celú štvrť, úrady hlásia už päť obetí

LONDÝN - Anglickým mestom Leicester otriasol v nedeľu večer masívny výbuch, po ktorom evakuovali obyvateľov 60 domov. Najmenej päť ľudí zahynulo a ďalších päť osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Štyria ľudia utrpeli zranenia a ďalšie osoby môžu byť nezvestné. Pátracie a záchranné operácie pokračujú. Podľa polície bol v budove obchod a nad ním dve poschodia na jednej z frekventovaných ulíc v širšom centre mesta. Po výbuchu sa budova zrútila a šľahali z nej plamene.

 

Preventívne evakuovali obyvateľov zo 60 okolitých domov. Príčinu explózie zatiaľ nestanovili - podľa polície sa však nezdá, že by súvisela s terorizmom. Podľa záchranárov sa dom po výbuchu zrútil a zatiaľ sa nevie, či v jeho troskách nie sú ďalší ľudia. Obyvatelia okolitých domov sa britským médiám zverili, že výbuch bol taký silný, že sa ich domy triasli ako pri zemetrasení.

 


Zábery z miesta ukazujú šľahajúce plamene a stúpajúci dym z budovy na leicesterskej Hinckley Road. Polícia vyzvala obyvateľov Leicesteru, aby sa tejto časti mesta vyhli.

Polícia približne tri hodiny po výbuchu oznámila, že podľa jej doterajších vedomostí výbuch nijako nesúvisel s terorizmom. Príčina výbuchu však zatiaľ nie je známa.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies