Po útoku v Mníchove zasadne vládny bezpečnostný kabinet

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 07:20 • 2 min
Po útoku v Mníchove zasadne vládny bezpečnostný kabinet

BERLÍN - Nemecká vláda v reakcii na piatkový útok v Mníchove zvolala na dnes zasadnutie spolkového bezpečnostného kabinetu, ktorý prerokuje situáciu v krajine. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na oznámenie úradu spolkovej kancelárky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ohlásenému zasadnutiu v Berlíne bude predsedať kancelárka Angela Merkelová. Ďalšími členmi tohto grémia sú vicekancelár Sigmar Gabriel, minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier, minister vnútra Thomas de Maiziere, ministerka obrany Ursula von der Leyenová a šéf Merkelovej úradu Peter Altmaier.


De Maiziere v čase útoku letel na dovolenku v USA, podľa vyhlásenia Berlína sa však vzhľadom na situáciu rozhodol vrátiť do vlasti, čo je v jeho prípade už druhýkrát za posledný týždeň.


Útok jedného alebo viacerých strelcov v mníchovskom nákupnom centre Olympia si v piatok vyžiadal najmenej osem mŕtvych a desať zranených. Približne kilometer miesta útoku našli telo mŕtveho muža s batohom, pričom zatiaľ nie je jasné, či ide o deviatu obeť alebo útočníka.


Dohady o možnom islamistickom motíve útoku polícia zatiaľ nepotvrdila. Spochybňuje ho výpoveď jedného zo svedkov pre stanicu n-tv, podľa ktorého počul strelca v jeho blízkosti pokrikovať nadávky namierené proti cudzincom.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies