Po tom, čo Maďarsko uzavrelo chorvátske hranice, sú už prví migranti v Slovinsku

NETKY.SK • 17 Október 2015, 10:24 • 2 min
Po tom, čo Maďarsko uzavrelo chorvátske hranice, sú už prví migranti v Slovinsku

LJUBLJANA - Prvý autobus plný migrantov dorazil dnes na slovinsko-chorvátsky hraničný priechod v slovinskej dedine Gruškovje. Oznámila to slovinská polícia po tom, čo Maďarsko uzatvorilo v piatok večer hranice s Chorvátskom a utečencov začalo presmerovávať smerom k Slovinsku.

slovakia

left justify in out

"Autobus je na hraničnom priechode (Gruškovje) a migranti teraz prejdú registračným procesom," povedal agentúre Reuters policajný hovorca Bojan Kitel. V danej chvíli však nevedel spresniť, koľko ľudí sa v autobuse nachádza.


Slovinsko pozastavilo všetku železničnú dopravu z Chorvátska, aby sa migranti nemohli dostať do krajiny vlakom.
Slovinsko a Chorvátsko v piatok vyhlásili, že kým Rakúsko a Nemecko nechajú pre migrantov dvere otvorené, nebudú prílev utečencov obmedzovať.


Slovinsko zároveň oznámilo, že s Chorvátskom rokuje o možnom navádzaní migrantov len na dva na tento účel stanovené hraničné priechody. V priebehu dnešného dňa sa má zísť slovinská bezpečnostná rada štátu.


Polícia pre Reuters povedala, že sa očakáva, že migranti dnes prekročia hranice cez priechody v obciach Gruškovje a Petišovci (Pétesháza), obe ležiace vo východnom Slovinsku nie príliš ďaleko od hraníc s Maďarskom.


Cez Slovinsko, ktoré tvrdí, že za súčasného stavu dokáže denne vybaviť do 8000 migrantov, ich za uplynulý mesiac prešlo len približne 3000.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies