Po štyroch rokoch našli v Nigérii ďalšie z dievčat unesených skupinou Boko Haram

NETKY.SK • 4 Január 2018, 18:02 • 2 min
Po štyroch rokoch našli v Nigérii ďalšie z dievčat unesených skupinou Boko Haram

MAIDUGURI - V Nigérii našli ďalšie z dievčat, ktoré pred takmer štyrmi rokmi uniesli z internátnej školy v meste Chibok islamskí extrémisti.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa nigeríjskej armády Onyema Nwachukwu zachránili stratenú Salomi Pogu v štáte Borno. Dievča bolo v spoločnosti inej mladej ženy, ktorá mala pri sebe dieťa.

V roku 2014 uniesli extrémisti zo skupiny Boko Haram spolu 276 študentiek kresťanskej školy. Viacerým z nich sa časom podarilo utiecť a 80 prepustili minulý rok po vyjednávaniach s vládou. V zajatí však naďalej zostáva viac ako 100 dievčat, z ktorých mnohé únoscovia prinútili k sobášu a porodili im deti.

 

Starosta miestnej komunity Madu Usman vyjadril radosť z jej oslobodenia. Dodal však, že je potrebné pokračovať v úsilí nájsť aj zvyšné dievčatá, ktoré sú naďalej v zajatí militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies