Po Spahičovi končí v reprezentácii Bosny aj Misimovič

NETKY.SK • 16 August 2014, 11:14 • 2 min
Po Spahičovi končí v reprezentácii Bosny aj Misimovič

SARAJEVO - Po kapitánovi Emirovi Spahičovi skončil vo futbalovej reprezentácii Bosny a Hercegoviny aj rekordér v počte štartov v jej drese Zvjezdan Misimovič.

slovakia

left justify in out

 Dlhoročný pilier záložnej formácie nastúpil za výber "Zlatni ljiljani" 84-krát a podľa informácií národného zväzu nastrieľal 26 gólov.

 

"Po dlhom premýšľaní som sa rozhodol vyzliecť si najmilovanejší dres počas kariéry. Cítim, že nadišiel čas odovzdať štafetu mladším hráčom. Svetový šampionát v Brazílii korunoval moju kariéru v národnom tíme a splnil som si účasťou na tomto najväčšom futbalovom sviatku môj detský sen," poznamenal podľa ázijskej verzie Eurosportu s odvolaním sa na bosnianske médiá 32-ročný záložník (nar. 5. júna 1982), ktorý sa chce sústrediť už len na pôsobenie vo svojom čínskom klube Kuej-čou Žen-che. 

 

Mníchovský rodák Misimovič si spravil skvelé meno v bundeslige, kde Wolfsburg priviedol k nečakanému titulu v roku 2009. V majstrovskej sezóne nastrieľal 14 gólov a na rekordných 20 asistoval, keď z jeho prihrávok ťažil predovšetkých slávny útočný dvojzáprah "vlkov" Edin Džeko - Grafite. Misimovič pôsobil v rámci Nemecka aj v Bayerne Mníchov, Bochume, Norimbergu, ďalej v tureckom klube Galatasaray Istanbul a ruskom Diname Moskva. V Číne je od januára 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies