Obhajca bývalého smeráckeho poslanca Jánoša predložil falošnú PN-ku, obvinení sú už traja

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 15:00 • 2 min
Obhajca bývalého smeráckeho poslanca Jánoša predložil falošnú PN-ku, obvinení sú už traja

PRIEVIDZA - Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi ešte v piatok 6. marca obvinil zo zločinu marenia spravodlivosti 57-ročného JUDr. Jozefa N. z Prievidze a 71-ročného MUDr. Vladimíra M. z Prievidze.

slovakia

left justify in out

"Uvedené obvinenie súvisí s trestným stíhaním, ktoré je vedené voči Vladimírovi J. a týka sa lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo ako nepravdivé," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

 

Ako ďalej uviedla, vzhľadom k prebiehajúcim procesným úkonom, nie je možné v tomto štádiu vyšetrovania poskytnúť k uvedenému prípadu viac informácií. "V tejto veci sú vykonávané ďalšie procesné úkony v zmysle trestného poriadku. Až do skončenia vyšetrovania sa k uvedenému trestnému stíhaniu nebudeme viac vyjadrovať," 

 

Exposlanca Národnej rady SR Vladimíra Jánoša (Smer-SD), ktorého polícia obvinila zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, môžu stíhať väzobne. Rozhodnúť o tom by mal Okresný súd (OS) v Prievidzi najneskôr do utorka (10.3.) do 17.30 h.

 

"Zákonná lehota na rozhodnutie začala plynúť v nedeľu (8.3.) o 17.30 h, keď sudkyňa OS v Prievidzi prevzala návrh na väzobné stíhanie obvineného," uviedol pre TASR hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

 

O vznesení obvinenia voči exposlancovi informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová v sobotu 7. marca. Ako uviedla, Vladimír Jánoš sa v piatok 6. marca vo večerných hodinách dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi k vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície. "Tam mu bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia a na základe pokynu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi bol zadržaný," doplnila.

 

O policajnom zaistení exposlanca ako prvý informoval spravodajský portál TV JOJ noviny.sk, ktorému to potvrdil právny zástupca jeho manželky Ivan Katrinec.

 

Vladimír Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Katrinec v stredu 4. marca podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal dopustiť na svojej manželke.

 

Exposlanec potom podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, označil za lži, polopravdy a nepravdivé obvinenia. Tvrdí, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú. Následne polícia 4. marca večer zaistila zbrane, ktoré mal v legálnej držbe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies