Do roka po očkovaní bude zrejme potrebná tretia dávka vakcíny, tvrdí šéf Pfizeru

NETKY.SK • 16 Apríl 2021, 09:10 • 2 min
Do roka po očkovaní bude zrejme potrebná tretia dávka vakcíny, tvrdí šéf Pfizeru

Do šiestich až dvanástich mesiacov po zaočkovaní vakcínou proti koronavírusu od konzorcia Pfizer/BioNTech bude zrejme potrebná tretia dávka.

slovakia

left justify in out

Výkonný riaditeľ Pfizeru Albert Bourla, podľa ktorého to naznačujú dáta používania látky za skutočných podmienok sa vyjadril, že do šiestich až dvanástich mesiacov po zaočkovaní vakcínou proti koronavírusu od konzorcia Pfizer/BioNTech bude zrejme potrebná tretia dávka. Informuje o tom televízia CNN.

 

img


Bourla na podujatí CVS Health Live, zverejnenom na sociálnej sieti Facebook, uviedol, že dáta z používania v reálnom prostredí ukazujú účinnosť vakcíny proti variantu koronavírusu B.1.351, ktorý po prvý raz identifikovali v Juhoafrickej republike. „Ochrana časom oslabuje, ale po šiestich mesiacoch je stále extrémne, extrémne vysoká,“ vyjadril sa. „Ak sa ma pýtate, na základe týchto dát si myslím, že bude potreba preočkovania,“ dodal Bourla.

Vyjadril sa, že sa ešte len uvidí, ako často bude potrebné preočkovanie. Pravdepodobné podľa neho však je, že tretia dávka bude potrebná „niekde medzi šiestimi a dvanástimi mesiacmi a potom bude ročné preočkovanie. Treba to ale všetko potvrdiť“„Počas pandémií ste chránení tak, ako je váš sused,“ skonštatoval Bourla s tým, že preto je potrebné, aby svojich obyvateľov zaočkovali všetky krajiny.

 

Prečítajte si tiež: Dobrá správa pre zaočkovaných, po podaní vakcíny sa už nebudete musieť testovať

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona