PMÚ schválil prevod obchodov Terno pod Sandberg Capital

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:10 • 2 min
PMÚ schválil prevod obchodov Terno pod Sandberg Capital

BRATISLAVA - Supermarkety Terno môžu prejsť pod nového vlastníka. Rozhodol o tom 10. októbra Protimonopolný úrad SR, ktorý schválil prevzatie časti podniku Diligentia R.C. investičnou spoločnosťou Sandberg Capital.

slovakia

left justify in out

Predmetom prevzatia spomínanej časti spoločnosti Diligentia R.C. sú podľa Protimonopolného úradu SR dve prevádzky maloobchodných predajní Terno. "Po vyhodnotení predložených podkladov a informácií dospel úrad k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia," informuje úrad.


Supermarkety Terno, obchody Moja Samoška a hypermarkety Hypernova prechádzajú v tomto roku pod správu nového investora. Ním je spoločnosť Sandberg Capital prostredníctvom svojho investičného fondu. Pôvodným vlastníkom a prevádzkovateľom obchodov bola spoločnosť Diligentia R.C. a jej vlastník, cyperská firma Condorum. Spoločnosť Sandberg Capital vytvára a spravuje domáce a zahraničné alternatívne investičné fondy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies