PMÚ schválil koncentráciu skupiny Frey a firiem zo skupiny PSA

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 14:52 • 2 min
PMÚ schválil koncentráciu skupiny Frey a firiem zo skupiny PSA

BRATISLAVA - Odbor koncentrácií Protimonopolného úradu (PMÚ) SR schválil koncentráciu spoločnosti Walter Frey Holding, ktorá spočíva v získaní nepriamej výlučnej kontroly nad firmami Citroën Slovakia, Citroën Česká republika, Peugeot Slovakia a Peugeot Česká republika. Ako ďalej informovala hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská, rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 21. júna.

slovakia

left justify in out

Nadobúdané spoločnosti sú súčasťou toho istého ekonomického subjektu, ktorým je skupina PSA. Skupina so svojimi značkami Citroën, Peugeot a DS pôsobí v 160 krajinách sveta. Na území Slovenska pôsobia firmy Citroën Slovakia a Peugeot Slovakia v oblasti veľkoobchodnej distribúcie osobných automobilov, ľahkých úžitkových vozidiel a originálnych náhradných dielov pre osobné autá a ľahké úžitkové vozidlá značiek Citroën, Peugeot a DS.


Po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií dospel PMÚ k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, a to najmä pre vytvorenie alebo posilnenie dominantného postavenia. "Úrad zistil, že nedochádza k horizontálnemu prekrytiu aktivít ani k vertikálnemu prepojeniu skupiny Frey a nadobúdaných spoločností na území Slovenska,“ vysvetlila Oľšavská.


Skupina Walter Frey Holding, so sídlom v Zürichu, Švajčiarsko, pôsobí v oblasti distribúcie a predaja automobilov a originálnych náhradných dielov pre značky Toyota, Ford, Mitsubishi a GM vo Švajčiarsku, Nemecku, Francúzsku, Českej republike, Poľsku, Srbsku, Chorvátsku, Slovinsku a Maďarsku. Na území Slovenska nevykonáva žiadnu činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies