Plzeň vyhrala v Jihlave zásluhou Mareka Bakoša

NETKY.SK • 28 September 2013, 12:52 • 2 min
Plzeň vyhrala v Jihlave zásluhou Mareka Bakoša

JIHLAVA - Tridsaťročný útočník rozhodol o triumfe úradujúceho českého majstra v 79. minúte, teda len 16 minút od momentu, keď vybehol na trávnik.

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový reprezentant Marek Bakoš strelil víťazný gól svojho mužstva FC Viktoria Plzeň na trávniku FC Vysočina Jihlava pri víťazstve 2:1 v predohrávke 10. kola Gambrinus ligy.

Tridsaťročný útočník rozhodol o triumfe úradujúceho českého majstra v 79. minúte, teda len 16 minút od momentu, keď vybehol na trávnik. Rodák z Novej Bane si pri svojom štvrtom štarte v najvyššej českej súťaži otvoril v tejto sezóne strelecký účet.
"Máme výhodu, že máme širokú lavičku. Bakoš s Kolářom mali veľký podiel na víťaznom góle, som rád, že ich máme v mužstve," chválil po zápase tréner Plzne Pavel Vrba. "Pre nás to bol nesmierne dôležitý zápas. Sme radi, že sme sa udržali v kontakte so Spartou. Prvý polčas bol z našej strany vlažný. Jihlava bola výrazne lepšia a mali sme šťastie, že nás nepotrestala. V druhom polčase už sme prevzali aktivitu. Spresnili sme hru, boli sme priamočiarejší a vďaka striedaniu sme zápas zvládli."
Okrem Bakoša sa v zostave trénera Pavla Vrbu objavil aj slovenský brankár Matúš Kozáčik, ktorý odchytal celé stretnutie. Na domácej strane strávil na ihrisku rovnako dlhý čas Karol Karlík.
"Či som si gólom vypýtal miesto v základnej zostave? To ja neriešim, tréner o zostave rozhoduje na základe výkonnosti a štýle hry súpera. Uvidíme... V každom prípade som rád, že sme dnešný zápas zvládli a vyhrali ho," cituje Bakoša portál idnes.cz

Sumár - 10. kolo:
FC Vysočina Jihlava - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:1) Góly: 16. Harba - 10. Rajtoral, 79. BAKOŠ
/K. Karlík odohral celý zápas - M. Kozáčik odchytal celý duel, M. Bakoš nastúpil v 63. minúte a v 79. minúte strelil víťazný gól/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies