Plavec Nagy chodí trénovať potme, bývanie trochu sparťanské

NETKY.SK • 4 August 2016, 09:06 • 2 min
Plavec Nagy chodí trénovať potme, bývanie trochu sparťanské

RIO DE JANEIRO - Richard Nagy zdieľa izbu v olympijskej dedine v brazílskom Riu de Janeiro s ďalším slovenským plavcom Tomášom Klobučníkom.

slovakia

left justify in out

"Bývanie je fajn, trochu sparťanské, ale mám posteľ a už ide aj sprcha," komentoval pre SITA s úsmevom podmienky v dejisku nadchádzajúcich olympijských hier 23-ročný vytrvalec, ktorý tak isto ako jeho spolubývajúci zasiahne do diania hneď v prvý deň programu bazénového plávania. "Zdravý som, telo funguje. Jedla je tu kopec, takže všetko, ako má byť," doplnil Nagy, ktorý do Ria odcestoval aj pricestoval v pondelok. "Aklimatizovaný už som, len to večerné plávanie je divné. Veď človek chodí k bazénu potme."

 

Na osobnú bezpečnosť si zverenec Gabriela Barana nesťažuje; víta, že nemusí podstupovať nijaké prehnané osobné previerky. "Veľmi nás neotravujú, čo je dobré. Rozhodne lepšie ako kontroly na vlaňajšom svetovom šampionáte v Kazani, kde musel človek pred nimi vylievať aj čistú vodu," uzavrel Nagy, na ktorého v sobotu 6. augusta po 18.00 h SELČ čaká kariérny debut pod bielou vlajkou s piatimi farebnými kruhmi: rozplavba 400 m polohové preteky. V závere plaveckých súťaží nastúpi na 1500 m voľný spôsob (13. 8.), potom v utorok 16. augusta sa vo Fort Copacabana popasuje s desaťkilometrovou výzvou na otvorenej vode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies