Plavčan preverí podozrenia z brania úplatkov pri prerozdeľovaní eurofondov

NETKY.SK • 1 August 2017, 12:59 • 2 min
Plavčan preverí podozrenia z brania úplatkov pri prerozdeľovaní eurofondov

BRATISLAVA – Minister školstva Peter Plavčan sa rozhodol preveriť všetky podozrenia z podplácania či brania úplatkov pri prerozdeľovaní eurofondov na vedu a výskum.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo je odhodlané konať a obrátiť sa na orgány činné v trestnom konaní, ktoré by mali celú vzniknutú situáciu preveriť. Ministerstvo sa ďalej zaviazalo, že pri vyšetrovaní bude spolupracovať.

 

„Zároveň platí, že minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan má záujem, aby bol proces odborného hodnotenia doručených projektov uchádzajúcich sa o podporu z EÚ zdrojov, do ktorého nijakým spôsobom nezasahoval, preverený,“ uviedla hovorkyňa ministerstva školstva Ivana Skokanová, pričom podotkla, že minister je nariadil vykonanie mimoriadneho preverenia výberového procesu schvaľovania žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Ten zároveň skontroluje aj EK.

 

„Do ukončenia kontrol bol preto proces schvaľovania pozastavený. Ministerstvo školstva sa nebude vyjadrovať k priebehu kontrol orgánov na to určených, a to až do ich ukončenia. Činnosť všetkých kompetentných orgánov pri prešetrovaní minister osobne víta,“ dodala Skokanová.

 

Celá medializovaná kauza sa spustila v nedeľu večer, keď televízia Markíza odvysielala výpoveď neúspešného kandidáta, ktorý mal uvoľniť 20% z celkovej hodnoty projektu, čo predstavovalo 1,5-milióna eur, ak chcel získať dotáciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies