Claudio Ranieri sa vracia do Premier League, stal sa novým trénerom Watfordu

NETKY.SK • 5 Október 2021, 18:55 • 2 min
Claudio Ranieri sa vracia do Premier League, stal sa novým trénerom Watfordu

WATFORD – Slovenský reprezentant Juraj Kucka bude pracovať pod vedením hviezdneho Claudia Ranieriho. Taliansky stratég podpísal vo Watforde zmluvu na dva roky.

slovakia

left justify in out

Ranieri sa vracia do dôverne známeho prostredia, keďže v minulosti viedol londýnsku Chelsea. Do histórie sa však zapísal v roku 2016, keď s podceňovaným Leicesterom City porazil bohatých konkurentov a získal anglický titul. Naposledy pôsobil na lavičke talianskej Sampdorie Janov.

 

 

„Watford FC s potešením oznamuje menovanie Claudia Ranieriho do funkcie hlavného trénera. Talian prichádza na Vicarage Road so skúsenosťami z najväčších klubov Európy,“ stojí v oficiálnom vyhlásení.

 

Watford má po siedmich odohratých kolách anglickej najvyššej súťaže na konte 7 bodov a jeho hlavným cieľom bude boj o záchranu. Prispieť k nemu má aj Slovák Kucka, ktorý do klubu zamieril v lete po zostupe Parmy do Serie B. Na Ranieriho čaká v novom pôsobisku náročná premiéra, pretože v prvom zápase po reprezentačnej prestávke si jeho zverenci zmerajú sily s Liverpoolom. Úlohu asistentov bude vykonávať dvojica Paolo Benetti – Carlo Cornacchia.

 

 

Šesťdesiatdeväťročný lodivod nahradil na lavičke Xisca Muňoza, ktorý sa stal prvým prepusteným trénerom v tejto sezóne Premier League. Rodák z Ríma počas kariéry trénoval až dvadsať tímov, medzi nimi gigantov ako Juventus, Inter Miláno, Atlético Madrid či AS Rím. Na konte má výhry v talianskom a španielskom pohári, po titule s Leicesterom získal v roku 2016 ocenenie Manažér roka v Premier League.

 

 

Ranieri má vo futbalových kruhoch povesť džentlmena, ktorý chce s hráčmi vychádzať ako kamarát. „Chcem objednať pizzu, moji hráči ju však radi nemajú. Teda, aspoň si to myslím. Povedal som im, že ak udržíme čisté konto, kúpim každému pizzu. Možno čakajú, že vylepším ponuku a ešte im objednám aj hot-dog,“ vyjadril sa počas pôsobenia v Leicesteri, z ktorého bol po zisku titulu vyhodený údajne kvôli tomu, že sa proti nemu postavili niektorí členovia základnej zostavy. Ranieri následne priznal, že bol k hráčom príliš lojálny a doplatil na svoju povahu. Vo Watforde tak bude mať šancu napraviť svoje chyby z minulosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies