Platné britské víza pre zahraničných študentov budú platiť už čoskoro

NETKY.SK • 17 September 2020, 10:54 • 2 min
Platné britské víza pre zahraničných študentov budú platiť už čoskoro

Zahraniční študenti, ktorí v budúcom roku plánujú študovať v Spojenom kráľovstve, budú môcť od 5. októbra požiadať o víza novým spôsobom. Týmto krokom chce britská vláda predstaviť nový imigračný systém založený na bodovaní. Informovala o tom Monika Holečková z britskej ambasády v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Začiatkom októbra 

Imigračné pravidlá, ktoré boli britskému parlamentu predložené 10. septembra, hovoria, že cesta k povoleniu na vstup sa pre medzinárodných študentov a žiakov z celého sveta otvára 5. októbra.

 

img

 

Minister pre imigráciu Kevin Foster povedal, že "zavedenie tejto študentskej cesty vysiela svetu jasný signál, že chceme, aby tí najlepší a najšikovnejší prišli študovať do Británie na vzdelávacie inštitúcie, ktoré sú vo svete vysoko uznávané". 

 

Dôležité budú získané body 

Nebude existovať limit na počet medzinárodných študentov, ktorí môžu do Spojeného kráľovstva za štúdiom vycestovať. Navrhnutý nový systém je oproti predchádzajúcemu jednoduchší.

 

img

 

Študenti budú na udelenie povolenia potrebovať 70 bodov. Požadované body dosiahnu, ak budú môcť preukázať, že majú ponuku od schválenej vzdelávacej inštitúcie, hovoria po anglicky a sú schopní pokryť finančné náklady počas štúdia v Británii.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies