Platiniho odvolanie bude riešiť CAS v utorok, rozhodne sa do piatka

NETKY.SK • 7 December 2015, 18:55 • 2 min
Platiniho odvolanie bude riešiť CAS v utorok, rozhodne sa do piatka

LAUSANNE - Najneskôr do piatka rozhodne Športový arbitrážny súd (CAS) o odvolaní prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho proti zákazu pôsobenia vo futbale na 90 dní.

slovakia

left justify in out

Vypočúvanie sa uskutoční v utorok.

 

Francúz dostal trest v októbri od Etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pre podozrenie z korupcie, následne odvolacia komisia FIFA jeho odvolanie zamietla. Ak Platini na CAS uspeje, mohol by sa už v sobotu zúčastniť v Paríži na žrebe majstrovstiev Európy 2016, ktoré sa aj za účasti slovenských futbalistov uskutočnia vo Francúzsku.

 

Platini je podozrivý, že v roku 2011 prijal od šéfa FIFA Seppa Blattera dva milióny švajčiarskych frankov, údajne za prácu v úlohe jeho poradcu v rokoch 1999 až 2002. Neexistuje o tom ale žiadny doklad a obaja funkcionári tvrdia, že medzi sebou mali ústnu dohodu. Aj Blatter dostal od etickej komisie trest na 90 dní, obom hrozí doživotný zákaz práce vo futbale.

 

Bývalý francúzsky reprezentant Platini je na čele UEFA od roku 2007, a kým nedostal dočasný trest, bol hlavný favorit na post prezidenta FIFA vo februárových voľbách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies