Platené parkovanie v Galante sa skončilo skôr ako začalo

NETKY.SK • 28 August 2013, 15:54 • 2 min
Platené parkovanie v Galante sa skončilo skôr ako začalo

GALANTA - Za parkovanie v Galante vodiči platiť nebudú. Všeobecne záväzné nariadenie o platenom parkovaní, ktoré mestské zastupiteľstvo po búrlivej diskusii schválilo koncom júna, stratilo po dvoch mesiacoch platnosť. Nariadenie primátor Ladislav Maťašovský pod tlakom verejnosti nepodpísal, poslanci dvojmesačnú lehotu na prelomenie jeho veta nevyužili.

slovakia

left justify in out

Návrh všeobecne záväzného nariadenia o platenom parkovaní bez problémov prešiel komisiami i verejným pripomienkovaním. Koncom júna ho poslanci schválili, vzápätí obyvateľ Galanty František Gaulieder rozbehol petíciu za zrušenie nariadenia, ako aj uznesenia o čerpaní úveru 230-tisíc eur na technické zabezpečenie plateného parkovania. Primátora Maťašovského otvoreným listom vyzval, aby nariadenie nepodpísal. Ako dôvod uviedol "veľkú nespokojnosť a pobúrenie občanov nad nerozvážnym rozhodnutím jedenástich poslancov“. Pod petíciu sa v priebehu troch týždňov podpísalo viac ako dvetisíc nespokojných ľudí, momentálne sa ňou zaoberá primátor.

Podľa prijatého všeobecne záväzného nariadenia mali vodiči v Galante platiť za parkovanie počas pracovných dní 70, 50 a 30 centov za hodinu parkovania, podľa zaradenia ulíc do jednej z troch zón. Pri platbe mobilným telefónom mali byť hodinové sadzby ešte o desať centov vyššie.

Aj keď je nariadenie o parkovaní už neplatné, mestské zastupiteľstvo sa bude musieť na svojom septembrovom rokovaní vysporiadať ešte s uznesením o čerpaní úveru na jeho technické zabezpečenie. Podľa Gauliedera bude potrebné uznesenie zrušiť, aj keď je bez nariadenia o parkovaní nevykonateľné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies