Stromček na námestí v Trnave sa rozžiari v piatok večer

NETKY.SK • 25 November 2022, 13:46 • 2 min
Stromček na námestí v Trnave sa rozžiari v piatok večer

TRNAVA - Advent v Trnave v tomto roku privítajú nielen adventné trhy, ktoré otvorí na Trojičnom námestí v piatok koncert Jany Kirschnerovej. Jeho súčasťou sú aj vianočné prehliadky mesta, interaktívna hra pre malých i veľkých Škriatkovo kúzlo, mnohé kultúrne vystúpenia a Stredoveké adventné trhy na Námestí sv. Mikuláša. Trvať budú do 23. decembra.

slovakia

left justify in out

Stromček a tisíce svetielok na Hlavnej ulici sa rozsvietia v piatok večer. Informovalo o tom mesto Trnava. V centre sú už pripravené desiatky drevených stánkov s tradičnou predvianočnou ponukou. Mestské kultúrne centrum pripravilo na každý deň do Vianoc vystúpenia miestnych umelcov, detí z materských škôl i pozvaných hostí. Sú medzi nimi napríklad Peter Lipa, Vidiek či Sirka Cuvée Ensemble. V kostole sv. Jakuba sa budú konať štyri víkendové adventné koncerty, sériu odštartuje v nedeľu (27. 11.) SĽUK s Pastorále, vystúpia Trnavskí umelci a orchester Harmónia, spevácky zbor Voci Allegre a Katarína Koščová so sláčikovým kvartetom. Na radnici sú pripravené štyri víkendové divadielka pre najmenších, deti sa môžu tešiť znovu na Škriatkovo kúzlo, ktoré hľadajú s rodičmi v uliciach Trnavy.

 

img

 

Námestie sv. Mikuláša sa počas adventu prenesie do obdobia svojej najväčšej slávy, keď bolo centrom diania v meste, kde sa konal pravidelný sobotný trh. "V dávnej minulosti sa návštevníci ocitnú prostredníctvom Stredovekých adventných trhov, ktoré sa konajú už desiaty rok, tentoraz od 16. do 18. decembra. Stredovekí remeselníci a zabávači vytvoria v historickej časti mesta pri Bazilike sv. Mikuláša Vianoce ako z rozprávky," uviedol zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Alexander Prostinák. Záujemcov pozval aj na tematické prehliadky mestskej veže s lampášom, ktoré budú vždy utorok od 29. novembra do 20. decembra. Sprievodca v historickom kostýme počas nich porozpráva príbehy a legendy veže. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona