Pistoriusov priateľ a sused stavil na emócie

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 14:48 • 2 min
Pistoriusov priateľ a sused stavil na emócie

PRETÓRIA - Sused a priateľ Johan Stander našiel Oscara Pistoriusa zdrveného, keď s dcérou prišli na naliehanie telesne postihnutého bežca skoro ráno 14. februára minulého roku do jeho domu.

slovakia

left justify in out

Spoločne sa pokúšali zachrániť život Reeve Steenkampovej, ale bolo to márne. Svedok obhajoby nepochybuje o tom, že paralympionik hovorí pravdu, keď tvrdí, že priateľku zastrelil cez zatvorené dvere toalety omylom, pretože si ju pomýlil s votrelcom.

 

"V to ráno som videl, čo sa naozaj stalo. Videl a cítil," uviedol Stander a ďalej vypovedal, že "Pistorius plakal, prosil Boha o pomoc, bol zdrvený, zlomený, zúfalý". 

 

Stander je štvrtý svedok obhajoby, k slovu sa dostal v 26. deň procesu, ktorý v pondelok pokračoval po dvojtýždňovom odročení. Vypovedala aj jeho dcéra Carice Viljoen, vraj sa pokúšala zastaviť Steenkampovej krvácanie na ruke. Fatálne následky mala rana do hlavy obete. Oboch privolal Pistorius telefonicky krátko po streľbe. 

 

Prokurátor spochybnil Standerovu výpoveď poukázaním na jeho blízky vzťah s obžalovaným. "Som tu, aby som povedal pravdu. Myslím si, že sa mi to podarilo. Takto som osudné ráno videl. Nechcel by som to zažiť znova, pani sudkyňa. Mladého muža, ako kráča dolu schodmi s mladou ženou na rukách. Jeho tvár. Výraz bolesti, výraz ľútosti. A plač," emotívne zakončil Stander. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies