Piráti uniesli tanker plný nafty

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 16:46 • 2 min
Piráti uniesli tanker plný nafty

KUALA LUMPUR - Thajský tanker s nákladom motorovej nafty, ktorý mal pred dvoma dňami doraziť do indonézskeho prístavu, uniesli zrejme piráti, informoval dnes Medzinárodný úrad pre námornú dopravu(IMB).

slovakia

left justify in out

Vedúci centra pre oznamovanie pirátov v Kuala Lumpur, Noel Choong, povedal, že loď považujú za nezvestnú a "možno unesenú". IMB zverejnil výzvu všetkým lodiam, aby dávali pozor, či nezvestný tanker niekde neuvidia a ak áno, ihneď to úradu ohlásili.
      

Tanker MT Orapin 4 so 14-člennou posádkou na palube, stratil kontakt so svojím majiteľom po vyplávaní zo Singapuru 27. mája. Smeroval do indonézskej provincie Kalimantan, informoval Choong.
      

"O incidente sme sa dozvedeli v utorok. Naisto vieme iba, že je  tanker nezvestný," citovala ho agentúra DPA.
     

Loď postavili v roku 1983, má brutto tonáž 2176 metrických ton a viezla takmer 3400 metrických ton motorovej nafty. Podľa námorného bulletinu je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že bola unesená s cieľom získať jej náklad.
      

V apríli údajní piráti obsadili v Malackom prielive japonský ropný tanker Naniwa Maru 1 a odcudzili z plavidla motorovú naftu v hodnote vyše 2,5 milióna dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies