Piťo, považovaný za šéfa podsvetia, vypovedal k vražde Valka

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 07:25 • 2 min
Piťo, považovaný za šéfa podsvetia, vypovedal k vražde Valka

Piťo, považovaný za šéfa podsvetia, vypovedal k vražde Valka

slovakia

left justify in out

img

Juraj O., alias Piťo, ktorý je považovaný za šéfa jednej skupiny bratislavského podsvetia - piťovcov, vypovedal na polícii k vražde prominentného advokáta Ernesta Valka.
      Predtým sa domáhal stretnutia s ministrom vnútra, chcel mu povedať závažné informácie o prípade. Daniel Lipšic ho však neprijal. Píše o tom dnešné vydanie denníka Nový Čas. Juraja O. si policajti zavolali len pár dní po tom, ako sa na ministerstve dobýjal k šéfovi rezortu vnútra, s ktorým sa chcel rozprávať o poprave prominentného právnika Valka. "Polícia neposkytuje informácie k procesným úkonom," povedala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová s tým, že v prípade naďalej pokračuje vyšetrovanie, preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie.
      Na otázku Nového Času, či uviedol policajtovi informácie, ktoré chcel povedať šéfovi rezortu vnútra, Juraj O. odpovedal: "Nevyzeral ako Lipšic." Tvrdí, že chcel hovoriť s ministrom preto, lebo sa domnieval, že by mal mať záujem na vyšetrení prípadu, keďže bol Valkov priateľ. "Uprednostnil svoj mediálny imidž pred objasnením vraždy priateľa," dodal.
      Svoju výpoveď však nepodpísal. Tvrdí, že nedôveruje policajtom z úradu, ktorý prípad vyšetruje. "Úrad boja proti organizovanej kriminalite je jedným z elitných útvarov Policajného zboru. Na objasnení prípadu vraždy Ernesta Valka pracuje mimoriadne intenzívne od samého začiatku. Je v plnej kompetencii tohto úradu vypočuť každú osobu, ktorá by mohla potenciálne objasniť tento prípad," reagoval hovorca rezortu vnútra Gábor Grendel, uvádza sa ďalej v denníku.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies