Piloti Lufthansy môžu kedykoľvek vyhlásiť štrajk

NETKY.SK • 2 September 2015, 11:50 • 2 min
Piloti Lufthansy môžu kedykoľvek vyhlásiť štrajk

FRANKFURT - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa podľa odborovej organizácie zastupujúcej pilotov, Vereinigung Cockpit (VC), odmietla návrh ústupkov, ktoré jej odbory ponúkli.

slovakia

left justify in out

Odborová organizácia o tom informovala v stredu a zároveň oznámila, že by mohla kedykoľvek vyhlásiť štrajk. "Lufthansa, Lufthansa Cargo a Germanwings môžu kedykoľvek očakávať protestné akcie zamestnancov," uviedla odborová organizácia vo svojom stanovisku

 

Vereinigung Cockpit informovala, že minulý mesiac ponúkla leteckej spoločnosti ústupky v snahe ukončiť dlhotrvajúci spor, ktorý stál Lufthansu stovky miliónov eur. V návrhu odborová organizácia súhlasila so zvýšením priemerného dôchodkového veku a znížením nákladov, ktoré boli spolu s výškou mzdy hlavnými bodmi sporu. Od minuloročného apríla piloti štrajkovali viac ako 12-krát. Chceli, aby sa zachovali výhody pri odchode do predčasného dôchodku.

 

Letecká spoločnosť však poprela správy o odmietnutí ústupkov. Zároveň uviedla, že ju mrzí, že VC vyhlásila rokovania za neúspešné. "Dúfame, že sa rokovania môžu obnoviť," povedal hovorca Lufthansy. Nemecká letecká spoločnosť chce znížiť náklady, aby bola konkurencieschopnejšia v boji s nízkonákladovými spoločnosťami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies