Pilčík šoféroval pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 10:36 • 2 min
Pilčík šoféroval pod vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest šesťsto eur a zákaz šoférovať na jeden rok uložil Okresný súd v Banskej Bystrici pre 42-ročného pilčíka Petra Lovása zo Starých Hôr.

slovakia

left justify in out

Banskobystrickí policajti pri kontrole u neho zistili požitie alkoholu viac ako 1,6 promile. Rozsudok je právoplatný, pretože sudca rozhodol trestným rozkazom, voči ktorému Lovás podal odpor, ale nakoniec ho vzal späť.


Lovás šoféroval auto Škoda Felicia po štátnej ceste I/59 v smere od Uľanky na Staré Hory v polovici decembra minulého roku. Policajti z Okresného dopravného inšpektorátu na pravé poludnie pri opakovanej skúške zistili u neho požitie alkoholu viac ako 1,6 promile. Strojník-pilčík tým spáchal prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade, že peňažný trest nezaplatí, pôjde na pol roka do väzenia. Do zákazu viesť motorové vozidlo sa Lovásovi započítava čas od zadržania vodičského preukazu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies