Piatkové rokovanie parlamentu otvoria poslanci novelou o sociálnej práci

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:43 • 2 min
Piatkové rokovanie parlamentu otvoria poslanci novelou o sociálnej práci

BRATISLAVA - Diskusiou k novele zákona o sociálnej práci odštartujú poslanci 4. deň 35. schôdze parlamentu. Legislatíva stanovuje podmienky výkonu sociálnej práce v praxi tak, aby ju mohli vykonávať len fyzické osoby, ktoré sú odborne spôsobilé.

slovakia

left justify in out

Sociálny pracovník by podľa legislatívneho návrhu mohol sociálnu prácu vykonávať aj ako samostatnú prax v profesii sociálny pracovník. Podmienkou však bude, aby mal povolenie na výkon samostatnej praxe sociálneho pracovníka. Takéto povolenie má vydávať Slovenská komora sociálnych pracovníkov a asistentov sociálnej práce. 

 

Poslanci budú diskutovať aj o novele zákona o lesoch, ktorú minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek ešte v decembri minulého roka stiahol z rokovania parlamentu. Jahnátek tak vyhovel žiadosti premiéra Roberta Fica. Ako informoval tlačový odbor Úradu vlády SR, Fico svoju žiadosť odôvodnil tým, aby nevznikli pochybnosti o tom, že ľudia môžu naďalej bez obmedzení zbierať huby a lesné plody či vstupovať do lesa tak, ako to bolo doteraz. 

 

Podľa poslanca Ľubomíra Galka (SaS) je tento krok dôkazom, že nominanti strany Smer postupujú pri tvorbe legislatívy babrácky a diletantsky. "Pokiaľ by bol tento zákon schválený v predloženej podobe, tak by ani učiteľka zo súkromnej materskej škôlky nemohla ísť s deťmi na vychádzku do lesa bez povolenia, pretože by to bolo organizovanie aktivity za účelom dosiahnutia zisku," povedal. Novelu kritizoval aj podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon, ktorý ju považuje za paškvil z dielne "odborníkov z Komjatíc". Simonovi sa nepozdával bod zo spoločnej správy, ktorý navrhuje, aby sa aktivity za účelom dosiahnutia zisku na lesných pozemkoch mohli vykonávať len so súhlasom vlastníka alebo správcu. Dodal tiež, že pokiaľ by parlament schválil vládny návrh zákona v takomto znení, je presvedčený, že nikto v krajine by nemohol zbierať huby ani lesné plody. 

 

Zákonodarcov čaká aj rozprava k návrhom z dielne rezortu zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies