Philip Seymour Hoffman sa teší na svoju rolu v Hrách o život

NETKY.SK • 5 August 2012, 08:11 • 2 min
Philip Seymour Hoffman sa teší na svoju rolu v Hrách o život

Philip Seymour Hoffman sa teší na svoju rolu v Hrách o život - Kultúra Oscarový herec Philip Seymour Hoffman zodpovedal otázku niektorých svojich fanúšikov, prečo sa rozhodol prijať úlohu v pripravovanom pokračovaní blockbusteru Hry o život (2012). V adap

slovakia

left justify in out

img

Oscarový herec Philip Seymour Hoffman zodpovedal otázku niektorých svojich fanúšikov, prečo sa rozhodol prijať úlohu v pripravovanom pokračovaní blockbusteru Hry o život (2012). V adaptácii knihy Skúška ohňom spisovateľky Suzanne Collins stvárni postavu hlavného tvorcu krutých hier Plutarcha Heavensbeeho, ktorý však neskôr ukáže svoju druhú tvár. "Mám rád ľudí, ktorí film nakrúcajú. Je to skvelá skupina hercov, je tam výborné prostredie. A tá postava ma priťahovala, je veľmi zaujímavá. Je to niekto, kto je súčasťou revolúcie, ale vy to neviete. Predstava, že niekto by sám seba riskoval takým extrémnym spôsobom, aby bol súčasťou niečoho mimoriadne nebezpečného, pretože si myslí, te to je budúcnosť... To je zaujímavé, chápete?" povedal v rozhovore pre týždenník Entertainment Weekly. Toho, že mu táto úloha zmení život, sa neobáva. "Veci vždy prejdú, viete? Neviem, aké to bude, ale veď nebudem hrať Katniss. Zväčša sa neobjavujem vo filmoch priťahujúcich veľa pozornosti, takže to prejde. Mám 45 rokov. Myslím, že to bude v poriadku," zhrnul. Heavensbee zohráva dôležitú úlohu aj v záverečnej časti knižnej trilógie Drozdajka.

Sci-fi trilógia Hry o život sa odohráva v temnej, hoci nie príliš vzdialenej budúcnosti, kde sa na troskách Severnej Ameriky rozkladá krajina Panem s hlavným Sídlom a dvanástimi obvodmi. Hlavnou postavou je Katniss Everdeen, ktorú vo filme stvárnila Jennifer Lawrence. V prvej časti dobrovoľne ponúkne svoju účasť v krutých Hrách o život, aby zachránila malú sestru. V zvrátenej reality šou je dvadsaťštyri účastníkov nútených likvidovať súperov v snahe zachrániť si vlastný život a všetci občania sú povinní to sledovať. Nažive ostanú poslední dvaja - Katniss a jej priateľ Peeta (Josh Hutcherson), ktorých nútia bojovať proti sebe. Namiesto toho sa radšej rozhodnú pre samovraždu a keďže tvorcovia Hier nechcú vyvolať vlnu nespokojnosti u divákov, oboch vyhlásia za víťazov 74. Hier o život.

Skúška ohňom, ktorú bude režírovať Francis Lawrence, sleduje udalosti po tom, ako sa Katniss a Peeta vrátia sa domov. Čaká ich turné víťazov po všetkých dvanástich obvodoch a Sídle. Tiež sú nútení vystupovať ako pár, aby verejnosť presvedčili, že ich plánovaná samovražda nebola rebéliou, ale rozhodli sa pre ňu z lásky. Katniss sa však nevie rozhodnúť, či jej city patria Peetovi alebo Galeovi (Liam Hemsworth), ktorý ju po návrate domov pobozkal. Medzitým sa však začali rozsiahle protesty proti Sídlu a Katniss s Peetom sa musia vrátiť do arény a opäť bojovať v špeciálnej verzii Hier o život.

Philip Seymour Hoffman má na svojom konte Oscara v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za film Capote (2005). Spravidla stvárňuje vedľajšie postavy, ktoré prechádzajú širokou škálou emócií. Hoffman je okrem toho charakteristický aj svojím pomalým, akoby ľahostajným spôsobom reči. Na Oscara ho okrem Capoteho nominovali aj za vedľajšie úlohy v snímkach Súkromná vojna pána Wilsona (2007) a Pochybnosti (2008). Známy je tiež napríklad z filmov Vôňa ženy (1992), Twister (1996), Hriešne noci (1997), Big Lebowski (1998), Talent pána Ripleyho (1999), Magnólia (1999), Na pokraji slávy (2000), 25. hodina (2002), Opití láskou (2002), Červený drak (2002), Prípad Mahowny (2003), Návrat do Cold Mountain (2003), Mission: Impossible III (2006), Než sa diabol dozvie, že si mŕtvy (2007), Divosi (2007), Synecdoche, New York (2008), Piráti na vlnách (2009), Moneyball (2011) alebo Deň zrady (2011).

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies