Chochlíková má koronavírus, v Oktagone nevystúpi

NETKY.SK • 25 Február 2021, 14:53 • 2 min
Chochlíková má koronavírus, v Oktagone nevystúpi

Pandémia si nevyberá a naďalej ovplyvňuje aj športovú sféru. Podujatia na celom svete sa musia prispôsobovať zmenám, ktoré súvisia s Covidom-19. Škrtu na zápasníckej karte sa nevyhla ani organizácia Oktagon MMA.

slovakia

left justify in out

Už v sobotu na nás v Brne čaká podujatie s názvom Oktagon Underground: Last Man Standing, ktoré predstaví napínavý pyramídový turnaj, ako aj superfight dvoch slovenských thajských boxerov, Vladimíra MoravčíkaIgora Daniša. Už tak nadupaná karta však prišla o jednu z hviezd bojových športov na Slovensku, kickboxerku Moniku Chochlíkovú, ktorú trápi koronavírus.

 

“Ani si neviete predstaviť ako ma to hnevá. Bohužiaľ zápas v Oktagone túto sobotu je zrušený, pretože som bola pozitívne testovaná na COVID (aj spolu s Tomášom). Pred tým som absolvovala 4 antigénové testy v priebehu 8 dní a na všetkých som bola negatívna.

Týždeň pred zápasom som sa totálne izolovala od všetkých (vrátane Tomáša). Bohužiaľ nepomohlo. Čo sa týka príznakov, tak musím sa priznať, necítim sa úplne OK, ale myslím, že zápas by som zvládla. Tomáš bol na tom trošku horšie, mal horúčky skoro 39. Aj keď som sa počas príprav na moje zápasy nie vždy cítila ideálne, NIKDY som zápas nezrušila. Toto je taká moja “premiéra” a dúfam, že sa to už nebude opakovať.

Forma bola, cítila som sa skvelo (odhliadnuc od posledných dní) a chcela som vám ukázať krásu muaythai v Oktagone. Tak si budete musieť na mňa ešte počkať. Ďakujem vám všetkým za obrovskú podporu, ktorú ste mi doteraz posielali! Moc si to vážim,“ prezradila na svojom instagramovom profile.

 

 

Diváci však o ženský zápas neprídu. Súperka Chochlíkovej, Klára Strnadová, bude v sobotu bojovať s Viktóriou Bulínovou.

 

25-ročná Chochlíková má skúsenosti s K1, thajským boxomMMA. Aj napriek mladému veku sa môže pochváliť mnohými úspechmi. Históriu prepísala už v roku 2016, keď sa stala prvou majsterkou Európy v K1 WAKO zo Slovenska, pričom tento primát dokázala neskôr obhájiť. O tri roky neskôr sa stala v K1 WAKO majsterkou sveta a bola vyhlásená za najúspešnejšiu slovenskú neolympijskú športovkyňu.

 

 

Minulý rok absolvovala debut v druhej najväčšej MMA organizácii na svete, Bellator MMA, keď v kategórii do 48 kg porazila francúzsku súperku, Jade Jorandovú, na submisiu. Zaujímavosťou je, že išlo o jej profesionálnu premiéru vo svete zmiešaných bojových umení a zápas absolvovala len štyri mesiace po prvom MMA tréningu. Predstavitelia Bellatoru boli s jej výkonom spokojní a Monika mala absolvovať ďalšie meranie síl, zaúradovala však pandémia.

 

Nemožno sa tak čudovať, že by ju fanúšikovia radi videli v najväčšej a najznámejšej spoločnosti, UFC. Chochlíková sa v jednom z nedávnych rozhovorov nechala počuť, že ju kontaktovala organizácia LFA, ktorá slúži ako prípravka pre UFC, no ponuku odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies