Philadelphia ukončila spoluprácu s Brierom

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 10:12 • 2 min
Philadelphia ukončila spoluprácu s Brierom

PHILADELPHIA - Hokejový útočník Daniel Briere končí pôsobenie v klube NHL Philadelphia Flyers. Zámorský tím vo štvrtok oficiálne oznámil, že sa rozhodol ukončiť spoluprácu s hráčom s pätnásťročnými skúsenosťami v NHL. Briere mal vo Philadelphii kontrakt ešte na dva roky.

slovakia

left justify in out

V posledných týždňoch sa však špekulovalo o jeho odchode z Flyers. Klub vďaka poslednému kroku ušetrí v platovom strope 6,5 milióna dolárov. Brierovi však vyplatí 75 % zo zvyšku kontraktu. Pôvodne to bola zmluva na osem rokov, 1. júla 2007 sa obe strany dohodli na sume 52 miliónov dolárov. Do začiatku sezóny 2014/2015 majú kluby podľa platnej kolektívnej zmluvy právo vykúpiť zo zmluvy dvoch hokejistov.

"Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom a spoluhráčom za šesť úžasných sezón, ktoré som strávil vo Philadelphii. Tiež sa chcem poďakovať organizácii Flyers za podporu a starostlivosť počas pôsobenia. Vždy budem vďačný každému v realizačnom tíme," uviedol v stanovisku Briere, ktorý hral v NHL aj za Buffalo a Phoenix. Na svojom konte má 847 zápasov v NHL, 286 gólov a 659 bodov. 

Tridsaťpäťročný útočník sa v poslednom ročníku herne trápil, mal problémy aj so zdravím. V 34 stretnutiach strelil šesť gólov a pridal desať asistencií. "Dúfal som, že zotrvám v klube. Chápem však, že ide o biznis," doplnil Briere.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies