Phelps po víťaznom návrate: Som na seba tvrdý, pracujem na detailoch

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 10:25 • 2 min
Phelps po víťaznom návrate: Som na seba tvrdý, pracujem na detailoch

MESA - Americký plavec Michael Phelps triumfoval na mítingu v arizonskej Mese v disciplíne 100 m motýlik pri jeho návrate do súťažného diania po uplynutí polročného dištancu za jazdu pod vplyvom alkoholu. Osemnásťnásobný olympijský víťaz sa ešte predstaví v piatok na 100 m znak a 400 m voľným spôsobom, vystúpenie zavŕši v sobotu na 200 m polohové preteky a 100 m kraul.

slovakia

left justify in out

Phelps dosiahol vo finále motýľkarskej stovky čas 52,38 sekundy. "Boli to čudné preteky, pretože som bol tak dlho mimo súťažného plávania. Na pretekanie som sa už veľmi tešil. Som na seba vždy tvrdý a viem, že ma ešte čaká veľa práce. Zameriavam sa na detaily, ktoré môžu byť vo veľkých pretekoch rozhodujúce," citovala agentúra AP Phelpsa, ktorý plánuje štartovať na OH 2016 v Riu de Janeiro. Jeho čas bol o 25 stotín pomalší od vlaňajška, keď v Mese skončil na 2. mieste za dlhoročným rivalom Ryanom Lochtem.

 

"Myslím si, že Michaelov výkon bol v poriadku. Skutočne nie je veľa vecí, ktoré by mal zlepšiť," pochválil svojho zverenca tréner Bob Bowman.

 

Práve na podujatí v Mese sa Phelps aj vlani vrátil do súťažného bazéna po dvojročnej pauze spôsobenej predčasným ukončením kariéry. Phelpsa suspendovala Americká plavecká federácia minulý rok v októbri po tom, čo ho zatkli v rodnom Baltimore. Trest mu vypršal 6. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies