Petr Nečas chce úplne skončiť s politikou

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 13:24 • 2 min
Petr Nečas chce úplne skončiť s politikou

PRAHA - Český premiér, ktorý dnes podá demisiu, sa rozhodol úplne skončiť s politikou. Povedal to dnes pre Českú televíziu s tým, že svoj poslanecký mandát ešte dokončí, ale v nasledujúcich voľbách do Snemovne už nebude kandidovať.

slovakia

left justify in out

S prezidentom Milošom Zemanom sa Nečas stretol predpoludním na zámku v Lánoch. Demisiu mu odovzdá podvečer na Pražskom hrade. Nečas podľa ČT uviedol, že Zeman nepreferuje predčasné voľby.

Kľúčovou otázkou je preto v súčasnosti osoba nového premiéra, napísal spravodajský server Novinky.cz. Najviac sa hovorí o súčasnom ministrovi priemyslu a obchodu Martinovi Kubovi. 

Denník Právo s odvolaním sa na dôveryhodný zdroj však uviedol, že Nečas sa snaží u Zemana dosiahnuť, aby sa jeho novým nástupcom stal minister dopravy Zbyněk Stanjura.

Dnes zasadne i grémium Občianskej demokratickej strany (ODS), kde Nečas podľa svojich nedeľňajších vyjadrení odíde z funkcie jej predsedu, pripomína ČT.

Nečasov osud v úrade predsedu vlády spečatila kauza šéfky jeho kabinetu Jany Nagyovej, ktorú vo štvrtok zadržali v súvislosti s obvineniami zo zneužitia vojenskej rozviedky a v kauze údajného podplácania bývalých poslancov ODS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies