Petr Čech prestúpil z Chelsea do Arsenalu

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 17:11 • 2 min
Petr Čech prestúpil z Chelsea do Arsenalu

LONDÝN - Futbalový brankár Petr Čech sa definitívne stal hráčom Arsenalu Londýn.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný gólman po 11 rokoch opustil iný londýnsky klub FC Chelsea, kde v uplynulej sezóne po príchode Thibauta Courtoisa stratil miesto v základnej zostave. Arsenal oznámil prestup v pondelok, transferovú čiastku za českého reprezentanta kluby nezverejnili. Britské médiá však hovoria o sume okolo 11 miliónov libier. 

 

Čech odchytal vo vlaňajšom ročníku len 16 stretnutí vo všetkých súťažiach. Rodák z Plzne vyhral s Chelsea štyri majstrovské tituly, štyrikrát sa tešil aj v národnom pohári FA Cupe, trikrát v Ligovom pohári, na konte má aj triumf v Lige majstrov či Európskej lige. Do Chelsea prišiel v roku 2004 z francúzskeho Rennes. 

 

Český gólman by mohol v novom drese debutovať 2. augusta v zápase národného Superpohára Community Shield práve proti Chelsea. "Mám rovnaké odhodlanie, motiváciu a hlad po úspechoch ako na začiatku kariéry. Milujem výzvy, ktoré vytvárajú hráči najvyššej úrovne v Premier League. Keď sa so mnou zhováral tréner Arséne Wenger o ambíciách klubu a ako ma videl vo svojich plánoch, rozhodnutie bolo jasné," povedal Čech, ktorého konkurentmi medzi tromi žrďami v novom pôsobisku budú Kolumbijčan David Ospina a Poliak Wojciech Szczesny. 

 

"Počas vysedávania na lavičke som mal šancu mentálne si oddýchnuť a nabrať čerstvosť. Uvedomil som si, že ako veľmi ma baví hrať futbal na najvyššej úrovni. Preto som oslovil majiteľa klubu Abramoviča a porozprávali sme sa o tom, že by som rád zostal v Premier League. Ďakujem mu z celého srdca, že ma v tejto veci podporil," dodal Čech. 

 

Chelsea prišla v krátkom časovom období už o tretieho skúseného hráča, český reprezentant sa pobral z tímu po odchode Franka Lamparda a Didiera Drogbu. "Petr Čech je hráč, ktorého som vždy obdivoval a som rád, že je súčasťou nášho klubu. Vo svojej kariére dokázal, že je jedným z najlepších brankárov na svete a bude pre nás obrovskou posilou," dodal Wenger. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies