Peter z Lučenca hlavičkou zlomil nos manželke, dostal 1,5 roka za mrežami

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 15:51 • 2 min
Peter z Lučenca hlavičkou zlomil nos manželke, dostal 1,5 roka za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA – Trest jeden a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za ublíženie na zdraví a nebezpečné vyhrážanie manželke potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 33-ročného Petra Bystrianskeho z Lučenca. Opitý Bystriansky dva razy verbálne a fyzicky napadol svoju manželku Jozefínu, pričom jej tzv. hlavičkou zlomil nos.

slovakia

left justify in out

Opakovaný útok na manželku spáchal Bystriansky iba pár dní po návrate z väzenia v júli minulého roku. Podozrieval ju z nevery a po posilnení alkoholom jej najprv nadával a potom i fyzicky napadol. Pri údere zvanom hlavička utrpela o dvanásť rokov staršia manželka dvojitú zlomeninu nosa a iné poranenia. Liečila sa z toho dva týždne. O päť dní na to opäť žene vulgárne nadával a hrozil, že ak ju chytí, tak ju zabije. Vyhlásil, že ju vyhodí zo štvrtého poschodia a je mu jedno, že za to dostane 20 rokov väzenia.

 

Prvostupňový súd v Lučenci uznal Bystrianskeho za vinného z prečinov ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania a uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody na osemnásť mesiacov. Bystriansky sa voči rozsudku odvolal s tým, že bol opitý a nepamätal sa na napadnutie manželky. Tvrdil, že ona má známosť a provokovala ho, aby sa ho zbavila. Podľa neho sa jednoznačne nepotvrdilo, že manželku napadol on a žiadal vec vrátiť na doplnenie dokazovania.

 

Podľa odvolacieho senátu prvostupňový súd však vykonal dokazovanie v potrebnom rozsahu a správne rozhodol. Preto odvolanie Bystrianskeho zamietol a prvostupňový verdikt potvrdil. Súd mohol delikventa poslať aj na protialkoholické liečenie, ale znalci to označili za zbytočné. V minulosti liečbu Bystriansky už opakovane absolvoval, ale bez efektu. Ba dokonca pre alkohol bol ako vodič aj vo väzení a na doživotie má zákaz šoférovania.
Predseda senátu hneď nariadil pre Bystrianskeho výkon trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies