Podľa Remišovej sa za éry Františka Imreczeho vyšetrovali veľké podvody veľmi podozrivo

NETKY.SK • 29 Január 2021, 12:20 • 2 min
Podľa Remišovej sa za éry Františka Imreczeho vyšetrovali veľké podvody veľmi podozrivo

NAKA dnes zadržala Františka Imreczeho, bývalého nádejného kandidáta na ministra financií, za ktorého éry podľa Remišovej prebiehali podozrivé vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová dnes reagovala na akciu Národnej kriminálnej agentúry, počas ktorej zadržali spolu deväť osôb vrátane bývalého riaditeľa finančnej správy Františka Imreczeho.

 

„V štátnych zložkách slúžil od roku 2012 a v Smere o ňom mali špekulovať ako o nádejnom ministrovi vnútra či financií. Okrem iného za jeho éry veľmi podozrivo (ne)vyšetrovali viaceré veľké daňové podvody, medzi inými napríklad aj Ladislava Bašternáka," vyjadrila Remišová na sociálnej sieti.

 

img

 

 

„Obrovské štátne zákazky, ktoré za minulých vlád porozdávali vyvoleným firmám a oligarchom, nie je jednoduché prešetriť, preto dúfam, že polícia bude konať veľmi dôsledne,“ uzavrela Remišová.


Podľa europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej bolo len otázkou dní, kým pre Imreczeho príde NAKA.Že si príde NAKA pre Imreczeho bola otázka dní. Jeho podriadený Makó s políciou od začiatku spolupracuje a že mal čo rozprávať, je každému jasné,“ zdôraznila vo svojom profile na sociálnej sieti.

 

img

Člen mimoparlamentnej Demokratickej strany Jozef Rajtár v tejto súvislosti uviedol, že na podozrenia okolo Františka I. upozorňoval dlhodobo. „František Imrecze na menej vnímavých vedel urobiť dojem rozhľadeného šéfa veľkej inštitúcie, ktorému krivdí akýsi Rajtár. A večne ho naháňa za akési obstarávania a colné podvody, o ktorých on nevie, netuší a také niečo sa určite nemohlo stať,“ uviedol. Doplnil, že nešlo o „dojmy“ a cez daňové a colné úrady pod vedením Imreczeho mizli miliardy eur každý jeden rok.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies