Združenie cestných dopravcov iniciuje stretnutia s politickými stranami, ich cieľom sú memorandá

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Združenie cestných dopravcov iniciuje stretnutia s politickými stranami, ich cieľom sú memorandá

Bratislava 31. júla (TASR) - Pred voľbami do Národnej rady (NR) SR iniciuje združenie cestných dopravcov Slovenskej republiky ČESMAD Slovakia stretnutia s politickými stranami. Má záujem podpísať s nimi aj memorandá o vzájomnej spolupráci.

slovakia

left justify in out

"Jedným z hlavných cieľov združenia cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia je zlepšovanie podnikateľského prostredia a podmienok na prácu pre dopravcov a ich zamestnancov. Toto je v demokratickej spoločnosti možné dosahovať najmä dialógom s vládou a poslancami NR SR," uviedol hovorca združenia ČESMAD Slovakia Roman Kment. Cieľom memoránd o spolupráci je vytvoriť rámec na úzke partnerstvo a spoluprácu medzi združením ČESMAD a politickými stranami v oblasti cestnej dopravy.

 

Presadzovať by sa podľa združenia mali najmä zámery slovenských dopravcov v osobnej a nákladnej cestnej doprave. Pre združenie je dôležité, aby mali predstavitelia politických strán čo najviac informácií na kvalitné a odborné rozhodovanie. Dopravná komunita musí podľa Kmenta vedieť, ktorým štandardným a demokratickým stranám na rozvoji cestnej dopravy na Slovensku záleží. "Výsledkom spolupráce združenia a politických strán definovanej v memorandách by malo byť presadenie strategických legislatívnych návrhov, ktoré sú nevyhnutné pre vyššiu konkurencieschopnosť celého sektora cestnej dopravy na Slovensku," vyjadril sa Kment.

 

Prioritné oblasti združenia sú dane z motorových vozidiel, spôsob a uplatňovanie výberu mýta na Slovensku, zákon o cestnej premávke či oblasť sociálnej legislatívy v cestnej doprave, nástroje na riešenie nedostatku vodičov a zlepšovanie podmienok pre prácu profesionálnych vodičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies