Peter Nagy pokrstí začiatkom mája v Prahe nový album

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 10:53 • 2 min
Peter Nagy pokrstí začiatkom mája v Prahe nový album

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Peter Nagy pokrstí začiatkom mája v Prahe nový album s názvom ROCKmi overené, ktorý nahral s kapelou Indigo v zostave Michal Kovalčík (gitara), Ľuboš Ďurech (basgitara), Marek Mečiar (klavír) a Jan Lau (bicie).

slovakia

left justify in out

"Názov vystihuje presne to, o čom CD je. Nahrali sme rokmi overené hity v nových verziách a odznejú aj na slovenskom turné. Album sme tvorili skoro dva mesiace a nahrávanie strážil Mišo Kovalčík. Dôverujeme si už 15 rokov, tak dlho existuje Indigo s farbou rockových gitár. Mišo posunul zvuk mojej sprievodnej kapely od syntetizátorovej podoby 80. rokov k nadčasovému gitarovému zvuku," povedal rodák z Prešova.


Na nahrávke nájdu fanúšikovia a fanúšičky známe spevákove hity ako Marcel z malého mesta, Kristínka iba spí, Myslíš na to na čo ja alebo Revolver a muzika v nových verziách. "Rád dávam starým a často zabudnutým piesňam nový život. Preto som znova nahral Udobrenia a Agáty iba s klavírom a sláčikovým kvartetom bez kapely. Zbavil som ich nostalgie a podľa mňa takto obidve piesne dostali novú intimitu. Rád hrám skladbu Revolver a muzika. Mám pocit, že niektoré skladby treba po rokoch oprášiť, lebo v hnusnejšej dobe znejú krajšie a pravdivejšie. Muzika je pozitívna vec a v mojich piesňach je túžba po jednoduchej láske," prezradil 56-ročný interpret, ktorý je autorom hudby aj textov väčšiny skladieb. "Chcel som odstrániť pátos z piesní Kristínka iba spí, Marcel z malého mesta či Udobrenia. Myslím, že sa to podarilo. Celý album je inak aranžovaný aj vďaka majstrovsky prepracovanej base Ľuboša Ďurecha. Vôbec nebolo ľahké prerobiť známu pieseň Zuzka do reggae štýlu. Basgitarista a bubeník sa museli zamyslieť nad úplne iným hudobným jazykom. Tu sa predviedol náš Janko Lau. Roky hrával v žánrovo odlišných kapelách a stal sa z neho vyhratý univerzálny bubeník. Klavirista Marek Mečiar dozrel na skvelého inštrumentalistu a predviedol sa v piesňach Udobrenia a Agáty," uzavrel Nagy, ktorý si obal albumu ROCKmi overené nafotil a spracoval sám.


To najlepšie zo svojej tvorby predstaví spevák aj na ďalšej časti turné The best of 30 rokov. Muzikant odohrá od 18. mája do 10. júna celkom jedenásť koncertov, ktorými bude pokračovať v oslavách 30 rokov na scéne. Priaznivci si ho budú môcť vypočuť v Martine, Ružomberku, Trenčíne, Žiline, Boleráze, Zvolene, Banskej Bystrici, Prievidzi, Piešťanoch, Nitre a Lučenci. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.
Peter Nagy zaznamenal úspech už s debutovým albumom Chráň svoje bláznovstvá z roku 1984. Na konte má aj nahrávky ako Mne sa neschováš (1985), Myslíš na to na čo ja? (1986), Šachy robia človeka (1989), Finta (1990), 008 (1996) alebo Labute a havrany (2009). Medzi jeho hity patria okrem spomínaných skladieb aj piesne ako Aj tak sme frajeri, S nohami na stole, Láska je tu s nami, Poďme sa zachrániť, Chráň svoje bláznovstvá, Sme svoji, Psi sa bránia útokom či Krásny zadok. Okrem hudby sa venuje aj fotografovaniu.


Tracklist albumu Peter Nagy - ROCKmi overené:
1. Sme svoji
2. Bosorkine slzy
3. Korálky od Natálky
4. Myslíš na to na čo ja
5. So mnou nikdy nezostarneš
6. Revolver a muzika
7. Chráň svoje bláznovstva
8. Zuzka
9. Marcel z malého mesta
10. Kristínka iba spí
11. Udobrenia
12. Agáty

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies