Pestrý tanec farieb a šarmu

NETKY.SK • 5 September 2023, 10:30 • 2 min
Pestrý tanec farieb a šarmu

Keď sa na jar a leto začínajú kvitnúť rôzne kvety a záhrady prekvitajú v plnej kráse, mnohí z nás cítia, že to je ten čas, kedy príroda nášmu okoliu daruje svoje najväčšie kvety a krásu.

slovakia

left justify in out

Avšak, jesenné mesiace nám prinášajú úžasný dar v podobe kvetov, ktoré rozžiaria naše záhrady aj v tomto období. Jeseň je časom, keď ostružiny zanechávajú svoj sladký odtlačok v záhrade. Tieto tmavé bobule nesú okrem chutných lahôdok aj nádheru svojich kvetov. Ich jemné bielo-ružové kvety dodávajú záhrade nádheru a symbolizujú prechod z teplých dní do chladnejších mesiacov. Chryzantémy sú kráľovnami jesenných kvetov a ich pestrosť farieb a tvarov robí záhradu živou a veselou. Tieto kvety môžete nájsť v odtieňoch bielej až po vášnivú červenú a hlbokú fialovú. Ich kvitnutie vo veľkostiach od malých pom-pomov po veľké, nádherné kvety, vám dáva možnosť vytvoriť pestrú paletu farieb pre vašu jeseň.

Jesenná sedmokráska je symbolom záhradného šarmu v septembri a októbri. Tieto kvety prichádzajú v rôznych odtieňoch ružovej, fialovej a modrej, a ich stredy sú často jasne žlté alebo zlaté. Jesenné sedmokrásky sú ako malé slniečka, ktoré žiaria v záhrade aj keď slnko začína zapadať skôr. Šalvia nie je známa len pre svoje liečivé vlastnosti, ale aj pre krásu svojich kvetov. Tieto kvety môžu mať odtiene od hlbokého fialového po jasné červené a oranžové. Ich vôňa a nádherný vzhľad pritiahnu motýle a včely, čím prinesú do záhrady život.

Kosatce, ktoré kvitnú na jeseň, nás prekvapia svojou krásou a odvahou v čase, keď iné kvety už zvyknú schádzať. Ich jemné kvety sa dvíhajú nad zemou v krásnych odtieňoch purpurovej a modrej, prebúdzajúc záhradu k životu. Jesenné kvety nám pripomínajú, že krása prírody nekončí s letom, ale prelína sa cez všetky ročné obdobia. Vášnivý tanec farieb a šarm kvetov v jesennej záhrade nám ukazuje, že príroda je vždy pripravená na to, aby nás očarila a potešila. Tak prečo by ste sa nemali nechať uniesť týmito krásnymi kvetmi a pridať do svojej záhrady jesenný kúzelný dotyk?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies