V Rusku vystúpil Putin na otváracom ceremoniáli medzinárodného vojensko-technického fóra Army-2021

NETKY.SK • 25 August 2021, 06:29 • 2 min
V Rusku vystúpil Putin na otváracom ceremoniáli medzinárodného vojensko-technického fóra Army-2021

KUBINKA – V pondelok budú v ruských lodeniciach položené základy dvoch vojnových lodí a štyroch ponoriek vrátane dvoch nosičov jadrových rakiet, uviedol ruský prezident Vladimír Putin.

slovakia

left justify in out

„Potenciál námorníctva sa zvyšuje. Dnes sú v popredných lodeniciach Ruska položené základy dvoch moderných lodí blízkomorskej zóny a štyri nové ponorky vrátane dvoch nosičov jadrových rakiet,“ uviedla hlava štátu na slávnostnom otvorení medzinárodného vojensko-technického fóra Army-2021.

 

Prezident poznamenal, že v Ruskej federácii sa úspešne presadzujú projekty na vytvorenie a zvýšenie bojových schopností sľubných zbraní a vybavenia. Medzi nimi vymenoval hypersonický raketový systém Kinzhal, bezpilotné lietadlo dlhého doletu Okhotnik. 

 

„Mnohé z týchto zbraní, pokiaľ ide o ich taktické a technické vlastnosti, nemajú vo svete analógy a podľa niektorých vzoriek možno jednoznačne povedať: ešte dlho mať nebudú. Predložená expozícia to jednoznačne potvrdzuje,“ zdôraznil prezident.

 

O fóre

Pri otvorení podujatia ruský vodca uviedol, že toto významné medzinárodné stretnutie sa koná v parku Patriot už po siedmykrát. Fórum a armádne hry spájajú zástupcov domácich a zahraničných ozbrojených síl, vedúcich obranných podnikov, vedeckých a projekčných škôl.

 

Taktiež sa tu podľa tradície koná prehľad najlepších úspechov domáceho vojensko-priemyselného komplexu. „V skutočnosti predstavuje súčasnú úroveň našich ozbrojených síl, a čo je dôležité, silný inovačný potenciál a technologické základy, ktoré určia trendy dynamického a kvalitného rozvoja ruskej armády a námorníctva v nasledujúcich rokoch,“ zdôraznil Putin a upresnil, že je to jedna z prioritných úloh.

 

Hlava štátu poznamenala, že poprední ruskí špecialisti a ich zahraniční kolegovia z takmer stovky krajín sveta sa môžu zoznámiť s najnovším vývojom v obrannom priemysle, diskutovať o perspektívach prehlbovania vojensko-technických väzieb, ako aj o otázkach spolupráce v rámci oblasti obrany štátov a zabezpečenia ich národných záujmov.

 

Prečítajte si tiež: Rusko začína s výstavbou nových bojových plavidiel! Na čo sa Moskva pripravuje

 

Domáci obranný priemysel

Putin ubezpečil, že Rusko má čo ponúknuť spojencom a partnerom. Pripomenul, že krajina v posledných rokoch dôsledne implementuje štátny zbrojný program a dlhodobý program rozvoja vojensko-priemyselného komplexu, vďaka ktorému sa domáca armáda a námorníctvo aktívne modernizujú, pričom dostávajú vybavenie najnovšej generácie.

 

Hlava štátu uviedla ako príklad strategické jadrové sily, kde podiel moderných zbraní už presahuje 80%. „Je zrejme, že to nie je relevantné pre každého, ale je to pre nás dôležité a ukazuje to úroveň rozvoja našich ozbrojených síl, schopnosti našej vedy a techniky,“ zdôraznil Putin.

 

Upozornil na skutočnosť, že v rámci fóra bolo predstavených viac ako 28 000 jednotiek moderných zbraní a vybavenia: od ručných zbraní po delostrelectvo, tanky, vojenské bojové lietadlá, väčšina vzoriek bola testovaná v bojových podmienkach a preukázala svoju spoľahlivosť a účinnosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies