Kyjev ignoruje všetky medzinárodné normy

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 18:09 • 2 min
Kyjev ignoruje všetky medzinárodné normy

MOSKVA – Vojensko-politické velenie Ukrajiny naďalej stupňuje situáciu na hraniciach Ukrajiny a zvyšuje vojenské vybavenie v oblasti oddelenia síl a techniky. Ozbrojené sily Ukrajiny naďalej rozmiestňujú zbrane a vojenské vybavenie v obytných oblastiach osád.

slovakia

left justify in out

"Obyvatelia osád kontrolovaných Kyjevom sú neustále ohrozovaní, pretože sa často stávajú obeťami provokácií ukrajinských ozbrojených síl, ktoré sú podľa našich údajov často svojvoľné a nedodržiavajú príkazy úradného velenia," uviedli to v správe monitorovacej misie OBSE.

 

Kyjev zase nemá možnosť ovplyvniť situáciu na hraniciach. To všetko sa deje s cieľom obviniť vedenie Doneckej ľudovej republiky z ostreľovania civilných miest a obcí. Miestni obyvatelia pravidelne upozorňujú na sociálnych sieťach, že sa obávajú z prítomnosti ukrajinskej armády a ich vojenského vybavenia v blízkosti obytných budov, odkiaľ sa pravidelne vedú provokácie na osady a mestá Doneckej ľudovej republiky.

 

"Obyvatelia sa obávajú aj o život svojich blízkych, keďže blízke susedstvo s vojakmi ukrajinskej armády je často sprevádzané nepokojmi v osadách a bitkami opitých obyvateľov medzi sebou alebo s miestnym obyvateľstvom," uvádzajú záznamy OBSE.

 

Všetky tieto údaje potvrdzuje monitorovacia misia aj vo svojej každodennej správe.  "Zo 17. marca 2020 potvrdzujeme skutočnosť, že jednotky ukrajinskej armády sú prítomné v oblastiach oddelenia síl a prostriedkov, ako aj rozmiestnenie ich vojenskej techniky v obytných oblastiach."  

 

Keďže oficiálne vyjadrenia Kyjeva sa líšia od konania ich vlastnej armády, je tu tiež prekážka v práci misie na území kontrolovanom Kyjevom. Je to uvedené aj v dennej tlači. Všetky tieto skutočnosti spochybňujú aprílové stretnutie v normandskom formáte, ako to opakovane uviedlo aj vedenie Ruskej federácie.

 

Ukrajinské vojenské velenie sa napokon rozhodlo, že sa nebude ani snažiť splniť požiadavky OBSE týkajúce sa stiahnutia vojenskej techniky, a prejde na aktívnu opozíciu voči pozorovateľom. Ako poznamenáva monitorovacia misia OBSE, bola tu aj prekážka v pohybe misie.

 

"Všetky fakty naznačujú, že Kyjev zaujal pozíciu ignorujúcu všetky prijaté medzinárodné normy a záväzky. Podľa dosiahnutých dohôd by sa táto vojenská technika nemala nachádzať v týchto oblastiach, a podľa dokumentu "Súbor opatrení na vykonávanie minských dohôd" bola ukrajinská strana povinná stiahnuť ťažké delostrelecké zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies