Peskov: situácia s otravami v Británii predstavuje nebezpečenstvo pre všetkých Európanov

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 06:00 • 2 min
Peskov: situácia s otravami v Británii predstavuje nebezpečenstvo pre všetkých Európanov

MOSKVA - V Kremli majú obavy z pokračujúcich otráv v Anglicku, situácia je vraj nebezpečná pre celú Európu. O tom povedal novinárom tlačový hovorca prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

"Odsudzujeme smrť britskej občanky John Sturges, ktorá zomrela 8. júla po otrávení nervovo-paralyytickou látkou v britskom meste Amesbury. Stále nás znepokojuje pokračujúci výskyt jedovatých látok v Spojenom kráľovstve. To je nebezpečenstvo nielen pre Britov, ale aj pre všetkých ostatných Európanov," povedal Peskov.
     

Tlačový tajomník pripomenul, že Rusko "vychádzajúc z veľkého nebezpečenstva takýchto prejavov,  od začiatku ponúka Britom spoluprácu pri vyšetrovaní okolností, ktoré sa stali v Salisbury ale, bohužiaľ, v tomto ohľade sme sa nestretli s vzájomným porozumením," dodal on.
       

Peskov tiež vyjadril presvedčenie, že incident v Amesbury neovplyvní prípravu nadchádzajúceho summitu vedúcich predstaviteľov Ruska a Spojených štátov. "Viete, toto nemá nič spoločné so summitom," zdôraznil predstaviteľ Kremľa. "Je to, pravdu povediac, britský problém a problém toho, aký má záujem Veľká Británia na skutočnom vyšetrovaní".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies