Pes zomrel v lietadlovom priestore pre príručnú batožinu

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 10:27 • 2 min
Pes zomrel v lietadlovom priestore pre príručnú batožinu

NEW YORK - Na palube lietadla United Airlines zomrel pes, ktorého musela dať majiteľka na žiadosť posádky do priestoru pre príručnú batožinu. Zástupcovia spoločnosti v utorok uviedli, že na seba berú zodpovednosť za incident, ktorý sa stal počas nočného letu z Houstonu do New Yorku.

slovakia

left justify in out

"Je to tragická udalosť, ktorá by sa nikdy nemala stať, keďže zvieratá nemajú čo robiť v priestore pre príručnú batožinu," vyhlásili v stanovisku.

Pes sa nachádzal v malej prepravke, ktorú vyrobili tak, aby sa zmestila pod sedadlo v lietadle. Cestujúci uviedli, že počas letu počuli štekot, no mŕtve zviera objavili až po pristátí na letisku LaGuardia. Cestujúca Maggie Gremminger následne zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter fotografiu majiteľky psa a jej detí.

 

"Chcem pomôcť tejto žene a jej dcére. Prišli o svojho psa kvôli zamestnancovi United Airlines. Mám zlomené srdce," napísala Gremminger.

 



Hovorca spoločnosti ozrejmil, že zamestnanec vyzval majiteľku, aby dala prepravku do priestoru pre príručnú batožinu, pretože trocha zavadzala v uličke. Nevie vraj, prečo prepravku nedali pod sedadlo. Majiteľke a jej dvom deťom preplatili letenky a poplatok za zviera na palube.

Príčina úmrtia zvieraťa zatiaľ nie je známa. Spoločnosť ponúkla preplatiť aj pitvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies