Interpol podnikol spoločne s WCO celosvetovú raziu

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 19:52 • 2 min
Interpol podnikol spoločne s WCO celosvetovú raziu

PARÍŽ - Svetová colná organizácia (WCO) a medzinárodnej policajnej organizácie Interpol podnikli počas mesiaca jún razie po celom svete, ktoré mali zaistiť ohrozené druhy zvierat a veľké množstvo slonoviny.

slovakia

left justify in out

WCO a Interpol sa zamerali najmä na pašerákov voľne žijúcich zvierat. Obe organizácie uviedli, že v júni vykonali 1828 takýchto razií v dovedna 109 krajinách, pričom zaistili takmer 10 000 korytnačiek, takmer 1500 plazov, 23 opíc, 30 mačkovitých šeliem. Okrem týchto živých zvierat skonfiškovali tiež stovky sloních klov, pol tony slonoviny a päť nosorožích rohov.

 

img

 

Interpol zverejnil zábery z razií, na ktorých je vidieť napríklad tisíce chránených korytnačiek lezúcich po sebe v tmavom kontajneri v Kazachstane, mláďa tigra bieleho v pick-upe v Mexiku či slonie kly zoradené na zemi v Keni. Operáciu s názvom Thunderball riadili zo singapurského komplexu Interpolu a viedla tiež k zadržaniu 582 podozrivých osôb.

 

 

Okrem konfiškácie množstva zvierat a slonoviny, vzbudila v ľuďoch táto akcia aj nádej, že pašeráctvo niektorých druhov divokých zvierat je pomaly na ústupe. WCO totiž informovala, že si všimla pokles niektorých zaistených druhov, čo vyhodnotila ako znak toho, že takéto razie "prinášajú ovocie." Zásahy prijali enviromentálne organizácie po celom svete.

 

 

Medzinárodná organizácia na ochranu prírody Wildlife Conservation Society (WCS) uviedla, že takéto obrovské rozbitie zločineckých sietí je "kľúčové pre zachovanie ohrozených druhov" zvierat na celom svete. Zároveň však dodala, že razie sú v tomto smere len prvým krokom, po ktorých musia so "zmysluplným stíhaním" nastúpiť jednotlivé vlády.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies