Penaltový verdikt vyvolal v Európe vášne a média v Taliansku píšu o krádeži, Buffon prirovnal arbitra ku zvieraťu

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 10:00 • 2 min
Penaltový verdikt vyvolal v Európe vášne a média v Taliansku píšu o krádeži, Buffon prirovnal arbitra ku zvieraťu

BRATISLAVA - Futbalisti Juventusu Turín neboli ďaleko od prvotriednej senzácie v podobe vyradenia obhajcu trofeje Realu Madrid zo štvrťfinále Ligy majstrov 2017/2018. Po jednoznačnej domácej prehre 0:3 klesli ich postupové šance k bodu mrazu, ale dvojgólový Mario Mandžukič vykresal nádej a Blaise Matuidi tretím zásahom v odvete na San Bernabeu vložil psychologické tromfy do rúk talianskeho šampióna, ktorý vyrovnal skóre dvojzápasovej konfrontácie.

slovakia

left justify in out

Sklamaný Buffon, ušatú trofej už nezíska 

Kapitán Juventusu nechal v mixzóne prúdiť zo svojho vnútra všetky nahromadené myšlienky a emócie. "Namiesto srdca musí mať kôš na odpadky. Toto neurobí človek, ale zviera! Ako môže ľudská bytosť takýmto spôsobom zničiť naše sny? Je hanba, že sa to takto skončilo," podráždene reagoval Buffon, pre ktorého to bola trpká rozlúčka s Ligou majstrov. Trikrát si zachytal vo finále, ale na "ušatú trofej" si počas brankárskej kariéry nikdy nesiahol a s týmto statusom sa bude musieť zmieriť.

 

"Som však hrdý na to, ako sme hrali. Nechali sme na ihrisku všetko. Bolo mi cťou nastúpiť proti Realu Madrid, ktorý bol silnejší a podľa mňa tento rok Ligu majstrov opäť vyhrá. Ale toto sme si nezaslúžili. Na takéto zápasy musia byť všetci aktéri vrátane rozhodcu čo najlepšie pripravení. Keď nemá arbiter osobnostné predpoklady na to, aby viedol takéto dôležité zápasy, radšej by ich mal sledovať z tribúny spolu s rodinou a kamarátmi a jesť hranolčeky," pokračoval v "náklade" na hlavného arbitra 40-ročný elegán, ktorého po vylúčení vyprevadil domáci kotol aplauzom.

 

img

 

Penalta v nadstavenom čase

Všetko nasvedčovalo, že postupujúceho určí predĺženie alebo jedenástkový rozstrel. V nadstavenom čase však po kontakte Medhiho Benatiu s Lucasom Vazquezom nariadil anglický rozhodca Michael Oliver kontroverznú jedenástku, navyše po následných protestoch a ľahkom strčení vylúčil brankársku ikonu "Starej dámy" Gianluigiho Buffona. Nerozcvičený poľský náhradník Wojciech Szczesny proti umiestnenej strele Cristiana Ronalda nemal nárok a portugalský kanonier tak opäť spasil svoj tím, ktorý nebol v stredu večer vo svojej koži a hrozilo mu podobne senzačné vypadnutie, aké postihlo 24 hodín predtým iného španielskeho zástupcu FC Barcelona v súboji s AS Rím.

 

"Nehrali sme podľa našich predstáv, trpeli sme. Dnešný zápas nám ukázal, že vo futbale nič samé z neba nespadne a o všetky úspechy a trofeje treba tvrdo bojovať až do konca. Nehrali sme dobre, ale myslím, že sme si v celkového hľadiska postup zaslúžili," skonštatoval Ronaldo, ktorý nastúpil na 150. zápas v súťaži. Ronaldo je s 15 gólmi najlepším strelcom LM v tejto sezóne a celkovo v tejto súťaži ťahá sériu jedenástich duelov za sebou, v ktorých skóroval. Proti "Juve" strelil už rekordný desiaty gól.

 

img

 

Kouč Juventusu ťažko hľadal slová

Tréner Juventusu Massimiliano Allegri sa taktiež nevedel zmieriť s kontroverzným verdiktom rozhodcu. V tuneli pri odchode do šatní prehodil pár slov s kapitánom Realu Sergiom Ramosom, ktorý pre trest v odvete nehral. "Iba som mu povedal, že to nebola čistá penalta," vysvetľoval Allegri, ktorého zverencom nevyšla odplata za vlaňajšie finále LM. V ňom v Cardiffe prehrali 1:4. Real však prinútili načrieť do rezervoára fyzických i psychických síl, "biely balet" predtým v tejto sezóne inkasoval tri góly len od Girony a Barcelony. "Náš plán bol jasný - chceli sme sa pokúsiť streliť čo najskôr prvý gól. To sa nám podarilo a dvojgólové vedenie v polčase nám dodalo sebadôveru, že môžeme pomýšľať na obrat. Neboli sme od neho ďaleko, vypadnúť po jedenástke v nadstavenom čase je kruté a bolestivé," dodal Allegri.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies