Pellegrini smúti, líder tabuľky Manchester stratil dôležité body

NETKY.SK • 20 September 2015, 14:24 • 2 min
Pellegrini smúti, líder tabuľky Manchester stratil dôležité body

LONDÝN - Futbalisti Manchestru City stratili prvé body v prebiehajúcej sezóne Premier League. Dosiaľ suverénny líder tabuľky nestačil v sobotňajšom dueli na vzostupnú ligovú formu West Hamu United a doma mu podľahol 1:2. Tréner Manuel Pellegrini bol po stretnutí smutný zo straty dôležitých bodov.

slovakia

left justify in out

Citizens kráčali novým ročníkom bez prehry aj bez inkasovaného gólu až do 6. kola. Vicemajster následne dostal studenú sprchu na Etihad Stadium už v priebehu prvej polhodiny duelu, keď sa najskôr presadil Victor Moses a následne aj Diafra Sakho. Nová akvizícia domácich Kevin de Bruyne síce v druhej minúte nadstavenia znížil na 1:2, no to bolo zo strany City všetko.

 

"Som sklamaný, pretože sme prišli doma o dôležité tri body. Pred týmto duelom vyhral súper už dvakrát vonku s Arsenalom aj Liverpoolom, vedeli sme preto, že to nebude ľahké. Dostali sme dva lacné góly, a to ich naštartovalo," uviedol po stretnutí Pellegrini.

 

Jeho tím mal po suverénnom štarte do sezóny namále už v uplynulom ligovom kole na pôde Crystal Palace, no v ňom ho napokon spasil Kelechi Iheanacho gólom v 90. minúte. Cez týždeň nezačali Citizens dobre ani v hlavnej fáze Ligy majstrov a doma podľahli finalistovi vlaňajšej edície Juventusu Turín 1:2. "V uplynulých dvoch zápasoch sme nehrali ideálne. Chýbala nám koncentrácia a odhodlanosť. Tieto dva prvky nás zdobili v prvých zápasoch sezóny. Teraz to malo rovnaký priebeh ako proti Juventusu. Za celý zápas si vytvorili dve šance a dali dva góly," skonštatoval Pellegrini.

 

Skúsený čílsky kormidelník vie, že dobrý štart do sezóny ešte nič neznamená. Jeho hráči sa po nevydarených dueloch musia skoncentrovať, aby mohli opäť nasledovať svoj cieľ. "Nikdy by sme si po piatich kolách nedovolili hovoriť o titule. Zameriavame sa vždy len na najbližší zápas. Musíme byť viac koncentrovaní a na to, aby sme vyhrali, musíme strieľať góly. Nie sme takým agresívnym tímom, akým doma jednoducho musíme byť. Napravíme tieto veci a ideme ďalej," dodal Pellegrini. Po víkende zostal jediným nezdolaným tímom v novej sezóne anglickej Premier League už len Leicester City, ktorý má po šiestich dueloch na konte tri víťazstvá a rovnaký počet remíz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies