Pellegrini pripravuje petičný výbor pre referendum o predčasných voľbách

NETKY.SK • 18 Január 2021, 17:25 • 2 min
Pellegrini pripravuje petičný výbor pre referendum o predčasných voľbách

BRATISLAVA - Bývalý premiér dnes listom oslovil zástupcov organizácii a politických strán, aby nominovali svojich zástupcov.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa strany HLAS-SD informuje o tom, že šéf mimoparlamentnej strany Peter Pellegrini pripravuje petičný výbor pre referendum o predčasných voľbách. Bývalý premiér dnes listom oslovil zástupcov organizácii a politických strán, aby nominovali svojich zástupcov. V liste oslovil predstaviteľov Konfederácie odborových zväzov, Jednoty dôchodcov na Slovensku, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov ale aj opozičné politické strany.

 

"Vláda nezvládla boj s pandémiou a je zodpovedná za tisícky mŕtvych a miliardové škody. Jediným riešením pre Slovensko sú predčasné parlamentné voľby. Preto sme dnes navrhli vytvorenie spoločného petičného výboru pre referendum o predčasných voľbách," píše Pellegrini na sociálnej sieti. 

 

 

Nezaradení poslanci Národnej rady SR (NR SR) a členovia Hlasu-SD zároveň predložili do parlamentu návrh ústavného zákona na skrátenie volebného obdobia NR SR a vypísanie predčasných parlamentných volieb. „Nerobíme si však ilúzie o osude tohto návrhu, keďže 95-členný koaličný valec stále funguje. Preto chceme dať ľuďom možnosť vysloviť svoj názor v referende, či sa majú konať predčasné parlamentné voľby,“ dodal Pellegrini.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies