Pellegrini odporúča Érsekovi stopnúť projekt Atlas pasívnej infraštruktúry

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 16:26 • 2 min
Pellegrini odporúča Érsekovi stopnúť projekt Atlas pasívnej infraštruktúry

HELSINKI – Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) odporúča ministrovi dopravy Árpádovi Érsekovi (Most-Híd) zastaviť informačno-technický projekt Atlas pasívnej infraštruktúry. Pre závažné nedostatky ho totiž nemožno financovať z eurofondov.

slovakia

left justify in out

Počas prebiehajúcej pracovnej návštevy Estónska a Fínska Pellegrini potvrdil, že vzhľadom na mnohé závažné nedostatky nemožno počítať s financovaním projektu. Šéfa rezortu dopravy o tom informoval listom.

 

„Návrh nenapĺňa princíp jedenkrát a dosť. Nedostatočne plánuje využiť existujúce databázy v štátnej správe, navyše z pohľadu dát, aplikácie i bezpečnosti nespĺňa ani požiadavky Národnej koncepcie informatizácie verejnej správy,“ zdôvodnil.

 

Pellegrini verí, že nájde lacnejší a efektívnejší spôsob, aby mal štát na jednom mieste k dispozícii všetky údaje o telekomunikačných, dopravných a inžinierskych sieťach, ako napríklad rozvody plynu, elektriny a vody.

 

Tender v predpokladanej hodnote 48 miliónov eur rozbehol ešte minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) v auguste 2015. Projekt mal byť financovaný z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

 

Počiatkov nástupca Roman Brecely nominovaný #Sieťou v auguste minulého roka informoval, že zrušil verejné obstarávanie k tomuto projektu. Predtým ho dal preskúmať špeciálnemu tímu expertov. Podľa súčasného vedenia ministerstva však v tomto smere nepodnikol žiadne kroky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies