Pellegrini: Nedá sa povedať, ktorý z kandidátov je najprijateľnejší

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 13:05 • 2 min
Pellegrini: Nedá sa povedať, ktorý z kandidátov je najprijateľnejší

BRATISLAVA - Predseda NR SR a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini zatiaľ nevie povedať, ktorý z trojice kandidátov na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) je najvhodnejší.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v dnešnej relácii TA3 V politike s tým, že nominácie sú ešte čerstvé a nechce nikoho favorizovať.

 

"Zasadne poslanecký klub Smeru-SD a budeme diskutovať. Maroš Žilinka (nominovalo ho 60 opozičných poslancov) je bývalý štátny tajomník, ktorý úzko spolupracoval s Danielom Lipšicom, Karol Mitrík (nominoval ho Pavol Frešo, SDKÚ-DS) bol zase riaditeľom SIS za Ivety Radičovej. Tu sa nedá spochybňovať opozičnosť kandidátov. Nominácia pani Henriety Crkoňovej (Marián Kvasnička - KDH, Štefan Kuffa - OĽaNO) bola pre mňa prekvapením. Tu sa však cítim zaujatý, lebo som s ňou pracoval," podotkol na margo bývalej vedúcej služobného úradu na ministerstve školstva.

 

To, že premiér Robert Fico (Smer-SD) označil ešte v roku 2013 už dávnejšie Mitríka ako jedného z vhodných kandidátov, nie je podľa Pellegriniho signál, ako majú poslanci vládnej strany hlasovať. "Poďme rokovať, ktorého kandidáta je možné zvoliť. Ja by som si želal, aby sme to konečne uzavreli," zdôraznil.

 

Na otázku, či nie je pravdou, že Smeru-SD v skutočnosti vyhovuje presluhujúci šéf NKÚ Ján Jasovský, Pellegrini odvetil, že úrad riadne funguje. "Je konsolidovaný a rešpektovaný v medzinárodných organizáciách. Kým v minulosti boli jeho zistenia technického charakteru, dnes je to najmä o efektivite nakladania s verejnými prostriedkami," dodal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies