Pellegrini gratuloval Bartekovej - novej členke komisie ZOHM 2020

NETKY.SK • 27 Október 2015, 16:24 • 2 min
Pellegrini gratuloval Bartekovej - novej členke komisie ZOHM 2020

BRATISLAVA - Športová strelkyňa Danka Barteková dosiahla ďalší prenikavý úspech na diplomatickom poli, keď ju prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vymenoval za predsedníčku koordinačnej komisie pre III. ZOH mládeže.

slovakia

left justify in out

Tie sa budú v roku 2020 konať vo švajčiarskom Lausanne.

 

K čerstvému úspechu jej telefonicky zagratuloval predseda slovenského parlamentu Peter Pellegrini. "Bol som na pracovnej ceste v Dubnici nad Váhom, keď som sa dozvedel túto novinku, a musím sa priznať, že ma to veľmi potešilo. Je to pocta pre Slovensko. Som presvedčený, že sa svojej novej funkcie Danka Barteková ujme veľmi profesionálne a zodpovedne. Máme doma športovkyňu, ktorá Slovensko významným spôsobom reprezentuje, a odteraz bude mať nemalý podiel na formovaní svetového športu a mládeže v ňom," vyhlásil Peter Pellegrini.

 

Ako ďalej uviedol predseda Národnej rady SR, pre Slovensko je zvolenie Bartekovej do koordinačnej komisie významný moment. "Po prvýkrát ide o zastúpenie v tomto orgáne z našej krajiny. Zároveň je historickým prvenstvom aj fakt, že doposiaľ túto komisiu neviedol nik mladší ako je naša slovenská strelkyňa, ktorá má 31 rokov," uvádza sa v tlačovej správe Kancelárie NR SR.

 

Danka Barteková bude stáť na čele komisie s veľmi zaujímavým zložením. Jej ďalšími členmi sú legendárny skokan o žrdi, prezident NOV Ukrajiny a viceprezident Medzinárodnej federácie atletických asociácií Sergej Bubka, dánsky korunný princ Frederik, členka exekutívy Asociácie národných olympijských výborov (ANOV) Nese Gündoganová z Turecka, výkonný šéf organizačného výboru ZOH mládeže 2016 v Lillehammeri Tomas Holmestad a generálna sekretárka Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Sarah Lewisová.

 

Komisia bude dohliadať jednak na prípravy ZOHM vo švajčiarskom Lausanne, a zároveň sa postará o koordináciu prípravných prác mládežníckej zimnej olympiády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies