Peklo v Bangkoku: Vybuchla bomba z druhej svetovej vojny, zahynulo osem ľudí

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 09:36 • 2 min
Peklo v Bangkoku: Vybuchla bomba z druhej svetovej vojny, zahynulo osem ľudí

BANGKOK - Najmenej osem ľudí zahynulo a ďalších 20 utrpelo zranenia pri stredajšej explózii bomby vo firme na recykláciu kovov v Thajsku. Bomba podľa všetkého pochádzala ešte z druhej svetovej vojny, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami boli podľa agentúry DPA aj deti. K výbuchu došlo v severnej časti thajskej metropoly Bangkok. Bombu našli stavební robotníci, ktorí ju predali spoločnosti na recykláciu kovov. Jej zamestnanci ju následne chceli rozobrať pomocou rezacieho prístroja na plynový pohon, keď došlo k výbuchu, informovali miestne policajné zdroje. Mohutná explózia zničila budovu a poškodila aj okolité domy.

 

Úrady najprv informovali o siedmich obetiach, záchranári však neskôr v troskách našli aj telo dieťaťa - štvorročného dievčatka. Robotníci na stavenisku našli podobnú bombu v inej časti thajskej metropoly aj v sobotu, bezpečne ju však odovzdali policajným expertom na výbušniny, píše AP.    

 

Bangkok bombardovali britské bojové lietadlá počas druhej svetovej vojny v čase, keď bol okupovaný japonskými jednotkami a slúžil ako centrum ich kampane v juhovýchodnej Ázie. Bomby pochované pod zemou z času na čas stále nachádzajú aj v iných veľkých ázijských mestách vrátane Hongkongu a Singapuru.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies