V týchto potravinách nakúpite aj v noci a bez predavača

NETKY.SK • 26 Január 2022, 20:50 • 2 min
V týchto potravinách nakúpite aj v noci a bez predavača

BRATISLAVA - Novinku chystajú v susednej Českej republike. Za nápadom stojí firma COOP, ktorú inšpiroval sesterský reťazec v Škandinávii, kde tento koncept funguje už niekoľko rokov.

slovakia

left justify in out

Obchod otvoria vo februári v Strakoniciach. Počas dňa bude fungovať ako bežný obchod, no v nočných hodinách ponúkne nadštandardné služby. 

 

img

 

Ak si niekto myslí, že bude môcť odísť s nákupom bez zaplatenia, je na omyle. Obchod bude mať hneď niekoľko zabezpečovacích systémov. Okrem kamier to bude aj povinná banková identita každého zákazníka a tiež povinnosť stiahnutia aplikácie. Dvojitý vstup inak nikoho nevpustí do obchodu. 

 

Platba bude fungovať ako pri samoobslužných pokladniach, ktoré už poznáme. Platbu následne skontroluje systém, ktorý zákazníka pustí von. 

 

Prečítajte si tiež: Zakážu na Slovensku predaj zábavnej pyrotechniky?

 

K dispozícii bude takmer všetok tovar, okrem pultov s lahôdkami a údeninami. Ponuku rozšíria o balený tovar. „Slovo samoobsluha tak získava nový rozmer. Koncept automatického obchodu sa maximálne prispôsobuje potrebám zákazníkov, pre ktorých končí nutnosť plánovať si nákupy podľa otváracej doby obchodov,“ povedal riaditeľ pre rozvoj a marketing COOP Lukáš Němčík.

 

img

 

Náklady na prerábku obchodu sa pohybujú okolo milióna českých korún (v prepočte približne 41 000 eur). Firma však verí, že tak dosiahne väčšie tržby. Rovnaký obchod už plánuje otvoriť aj v Českom Krumlove. 

 

Uvažuje aj nad ďalšími miestami. V prípade menších dedín sa obáva jednej prekážky. „Vek zákazníkov môže byť prekážkou, ktorá bude spomaľvať rozširovanie samoobslužných predajní a celkovo akúkoľvek modernizáciu. Na druhej strane, veľa vecí, ktoré sme si pred 15 rokmi nevedeli predstaviť, považujeme dnes za bežné. Aj starší ľudia ovládajú mobilné telefóny a využívajú možnosti internetu,“ uzavrel zástupca spoločnosti Roman Slamka. 

 

Možno vás zaujme: DPH na potraviny neznížime!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies