Pečieme na Veľkú noc

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 09:00 • 2 min
Pečieme na Veľkú noc

BRATISLAVA – Veľká noc sa blíži a mi sme Vám pripravili pár receptov ktoré by určite nemali chýbať na vašom stole.

slovakia

left justify in out

Veľkonočný baránok.

Suroviny:

160 g práškového cukru, 3 vajcia, 1 citrón, 180 g hladkej múky, 60 g masla, 1 vanilka

 

Príprava:

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a polovicu citrónovej šťavy. Maslo roztopíme, pridáme k múke, prilejeme vajcovú zmes a vypracujeme cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka. Upečieme. Obe polovice necháme vychladnúť, potom vyklopíme z formy, spojíme ľubovoľnou plnkou, prípadne ozdobíme polevou.

 

img

 

Veľkonočný veniec.

Suroviny:

2 dcl vlažného mlieka, 1 PL práškového cukru, 15 g droždia, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja, štipka soli, 2 PL hrozienok namočených v rume, mandle, 2 PL mlieka na potretie venca, 2 PL marhuľového džemu, na ozdobu sekané mandle, hrozienka, sušené ovocie

 

Príprava:

Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme vajíčko, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Potom vmiesime hrozienka, posekané mandle a necháme kysnúť ďalších 40 minút. Cesto rozdelíme na 3 časti a upletieme vrkoč, stočíme do tvaru venca a preložíme na plech. Necháme kysnúť 30 minút. Potrieme mliekom a pečieme 25-35 minút. Po upečení veniec polejeme prevareným džemom a 1 PL vody a zdobíme podľa fantázie.

 

img

 

Veľkonočný vrkoč.

Suroviny:

250 g tvarohu, 2 lyžice medu, 1 vajce, soľ, 5 PL mlieka, 8 PL oleja, 500 g hrubej múky, 1 ½ balíčka prášku do pečiva, 300 g hrozienok, mandle, 1 PL rumu, žĺtok, 2 PL mlieka

 

Príprava:

Tvaroh, vajce, med, štipku soli a olej dobre vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vytvoríme hladké cesto. Necháme pol hodiny kysnúť, potom pridáme hrozienka, mandle a rum. Rozdelíme na tri časti a upletieme ako vrkoč. Žĺtok rozmiešame v mlieku, potrime vrkoč a pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies