Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
23. sep. 2020Zdenka
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
21.03.2016 09:00 Relax
Pečieme na Veľkú noc
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
21.03.2016 09:00 Relax

Pečieme na Veľkú noc



BRATISLAVA – Veľká noc sa blíži a mi sme Vám pripravili pár receptov ktoré by určite nemali chýbať na vašom stole.


Veľkonočný baránok.

Suroviny:

160 g práškového cukru, 3 vajcia, 1 citrón, 180 g hladkej múky, 60 g masla, 1 vanilka

 

Príprava:

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a polovicu citrónovej šťavy. Maslo roztopíme, pridáme k múke, prilejeme vajcovú zmes a vypracujeme cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka. Upečieme. Obe polovice necháme vychladnúť, potom vyklopíme z formy, spojíme ľubovoľnou plnkou, prípadne ozdobíme polevou.

 

 

Veľkonočný veniec.

Suroviny:

2 dcl vlažného mlieka, 1 PL práškového cukru, 15 g droždia, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja, štipka soli, 2 PL hrozienok namočených v rume, mandle, 2 PL mlieka na potretie venca, 2 PL marhuľového džemu, na ozdobu sekané mandle, hrozienka, sušené ovocie

 

Príprava:

Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme vajíčko, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Potom vmiesime hrozienka, posekané mandle a necháme kysnúť ďalších 40 minút. Cesto rozdelíme na 3 časti a upletieme vrkoč, stočíme do tvaru venca a preložíme na plech. Necháme kysnúť 30 minút. Potrieme mliekom a pečieme 25-35 minút. Po upečení veniec polejeme prevareným džemom a 1 PL vody a zdobíme podľa fantázie.

 

 

Veľkonočný vrkoč.

Suroviny:

250 g tvarohu, 2 lyžice medu, 1 vajce, soľ, 5 PL mlieka, 8 PL oleja, 500 g hrubej múky, 1 ½ balíčka prášku do pečiva, 300 g hrozienok, mandle, 1 PL rumu, žĺtok, 2 PL mlieka

 

Príprava:

Tvaroh, vajce, med, štipku soli a olej dobre vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vytvoríme hladké cesto. Necháme pol hodiny kysnúť, potom pridáme hrozienka, mandle a rum. Rozdelíme na tri časti a upletieme ako vrkoč. Žĺtok rozmiešame v mlieku, potrime vrkoč a pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok