Paulína Fialková je späť vo forme. Vo Švédsku obsadila skvelé 10. miesto

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 14:56 • 2 min
Paulína Fialková je späť vo forme. Vo Švédsku obsadila skvelé 10. miesto

Paulína Fialková v záverečných rýchlostných pretekoch súťažného ročníka vo švédskom Östersunde skončila na výbornom 10 mieste.

slovakia

left justify in out

Po deviatej priečke z nedávnych stíhacích pretekov v českom Novom Meste na Morave zopakovala Paulína Fialková umiestnenie v TOP10 aj v záverečných rýchlostných pretekoch súťažného ročníka vo švédskom Östersunde.

 

Rodáčka z Brezna síce v streľbe v ľahu raz minula a po prvej položke jej patrila 40. pozícia, ale na "stojke" neurobila žiadnu chybu a v kombinácii s veľmi dobrým bežeckým výkonom, celkovo ôsmym najlepším, jej to stačilo na premiérové umiestnenie v TOP 10 v rýchlostných pretekoch v tejto sezóne.

Za víťaznou Nórkou Tiril Eckhoffovou, ktorá raz minula na druhej položke, zaostala Slovenka o 26 sekúnd. Druhá v piatok skončila strelecky bezchybná Talianka Dorothea Wiererová s mankom 2,5 sekundy na víťazku, tretiu priečku obsadila ďalšia Nórka Ingrid Landmark Tandrevoldová (+6,7 s). Skvelá Eckhoffová bola už istou víťazkou celkovej klasifikácie Svetového pohára aj hodnotenia disciplíny. V piatok si pripísala už piaty triumf v SP bez prerušenia, trinásty v aktuálnom ročníku.

 



"Cítila som sa dnes výborne, bežecky to boli jedny z mojich najlepších pretekov. Škoda chybičky na 'ležke', konečne to však padlo na 'stojke'. Už sa teším na stíhačku, kde budem bojovať o dobrý výsledok," uviedla Paulína Fialková pre RTVS.

Okrem doterajších dvoch prienikov do Top 10 v SP zaujala Paulína Fialková aj 13. miestom v šprinte na februárových majstrovstvách sveta v slovinskej Pokljuke.

V piatok v Östersunde štartovali aj ďalšie dve Slovenky. Ivona Fialková urobila na oboch streleckých položkách po jednej chybe, bežecky jej to však šlo tiež veľmi dobre a napokon ju klasifikovali na 33. priečke. Menej skúsená Mária Remeňová doplatila na zaváhania na "ležke", na ktorej spravila tri chyby a obsadila 95. priečku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies