Ukrajina pri mierových rokovaniach neustále mení svoj postoj

NETKY.SK • 18 Apríl 2022, 14:07 • 2 min
Ukrajina pri mierových rokovaniach neustále mení svoj postoj

MOSKVA – Kremeľ obvinil v pondelok Ukrajinu z toho, že neustále mení svoj postoj v súvislosti s bodmi mierových rokovaní, na ktorých sa obe strany už predtým dohodli. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

„V rámci rokovacieho procesu pokračuje kontakt na úrovni expertov,“ uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na svojej pravidelnej tlačovej konferencii. „Nanešťastie ukrajinská strana je nestála a jej postoj k už dohodnutým bodom (rokovaní) sa často mení,“ dodal s tým, že by Moskva privítala zlepšenie v súvislosti s dynamikou pokroku rokovaní. Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba pritom v nedeľu povedal, že medzi Kyjevom a Moskvou neprebieha v poslednej dobe žiadna komunikácia na úrovni rezortov diplomacie.

 

img

 

Kuleba zároveň v rozhovore pre americkú spravodajskú televíznu stanicu CBS News označil situáciu v ukrajinskom prístavnom meste Mariupoľ za „strašnú“ a povedal tiež, že by sa pri rokovaniach mohla stať „červenou čiarou“. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pritom v sobotu vyhlásil, že likvidácia posledných ukrajinských vojakov brániacich obliehaný Mariupoľ by znamenala koniec rozhovorov s Ruskom.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Z Ľvova hlásia výbuchy po raketových útokoch. Ruské sily uzavrú vstupy do Mariupoľu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies